Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Bijzondere situaties autoverzekering

Verhuizen, auto uitlenen, carpoolen… allemaal zaken die je wel eens zal meemaken. Maar hoe zit het dan met je verzekering? We vertellen je waar je op moet letten in onderstaande specifieke situaties.

Autosleutels kwijt

Iedereen raakt wel eens iets kwijt. Dat is nooit fijn, maar als het om je autosleutels gaat, is dit echt frustrerend. Wat zijn hiervan de gevolgen en wat moet je doen om je autosleutels te laten vervangen? Ontdek het hier!

​Auto (uit)lenen: wat zijn de gevolgen voor je autoverzekering?

Je wil een vriend of een familielid uit de nood helpen door je auto uit te lenen. Dat is een nobele daad, maar ben je nog steeds verzekerd als de lener van je auto een ongeval veroorzaakt? Beide partijen komen op de pagina auto lenen te weten welke rechten en plichten ze hebben. Enkele goede afspraken zullen ervoor zorgen dat iedereen tevreden blijft.

Verhuizen: je autoverzekering verhuist mee

Er komen heel wat praktische beslommeringen kijken bij een verhuis. Naast het gemeente/stadhuis moet onder andere jouw werkgever, telefoonmaatschappij, maar ook jouw verzekeraar op de hoogte worden gesteld van je nieuwe adres. Een autopremie is namelijk, onder meer gebaseerd op je adres. Een verhuis kan dus wel degelijk de prijs van je autoverzekering beïnvloeden. Het is interessant om een nieuwe vergelijking te maken. Zo zie je of je huidige verzekering nog steeds op jouw maat gemaakt is. Ontdek hier alles omtrent het verhuizen en je autoverzekering.

Carpoolen: neem je collega’s mee naar het werk

Samen met je collega’s naar het werk rijden zorgt voor meer sociaal contact met hen. Er zijn daarnaast enkele verantwoordelijkheden waar je rekening mee moet houden bij het carpoolen.

Auto slopen

Is je auto helemaal versleten, of moet hij hersteld worden maar zijn de kosten hoger dan de waarde van de auto? Je kan overwegen om hem te laten slopen door een gespecialiseerd bedrijf.