Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Je autoverzekering jaarlijks vergelijken brengt je geld op

Verzekeraar herbekijkt verzekering van vrouw via computerscherm
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen
vergelijk hier autoverzekeringen

De premie van je autoverzekering is vaak een flinke hap uit je budget. Altijd even schrikken wanneer je premieafrekening in de bus zit. Benieuwd of je nog steeds een voordelige autopremie hebt? In veel gevallen kan een jaarlijkse vergelijking je geld opleveren. Mijnvergelijker.be legt je uit hoe je dat het beste aanpakt.

Vergelijk jaarlijks verschillende verzekeraars

Een jaarlijkse vergelijking van verschillende verzekeraars is zeker nuttig. Wanneer je situatie verandert, kan het zijn dat je huidige autoverzekering niet meer de beste keuze voor jou is. Bovendien bieden verzekeraars regelmatig kortingen aan voor klanten die een nieuwe polis afsluiten. Een jaarlijkse vergelijking via Mijnvergelijker.be zorgt er dus voor dat je steeds de beste verzekering hebt tegen de interessantste prijs. Hou er wel rekening mee dat je je verzekering ten laatste 3 maanden voor de jaarvervaldag moet opzeggen.

Schakel over op een kilometerverzekering

Nu we met z’n allen meer in ons kot blijven en thuiswerken, brengen we minder tijd door in onze wagen. Dat scheelt dus een pak kilometers. Wanneer je jaarlijks minder dan 15.000 km met de auto aflegt, ben je doorgaans beter af met een kilometerverzekering. De premie van een kilometerverzekering bestaat uit een vast en een variabel deel. Het variabele deel wordt aangepast in functie van het aantal kilometer dat je per verzekeringsjaar rijdt. Rijd je meer of minder kilometers dan opgegeven? Als je meer rijdt dan geschat, moet je bijbetalen. In het andere geval krijg je geld terug.

Betaal je autoverzekering met een jaarlijkse premie

Wanneer je kiest voor een maandelijkse betaling van je verzekeringspremie, moet je geen honderden euro’s voorzien tegen de jaarvervaldag van je premie, maandelijks wordt je rekening automatisch gedebiteerd. Hou er wel rekening mee dat deze betalingswijze duurder is dan een jaarpremie. Vaak rekent de verzekeraar namelijk extra administratiekosten aan, wanneer je maandelijks wil betalen. Deze kosten kunnen oplopen tot 5%.

Dubbel verzekerd?

Bij sommige autoverzekeringen is een bijstandsverzekering inbegrepen en hoef je dus helemaal geen aanvullende bijstandsverzekering af te sluiten. Controleer steeds de voorwaarden van je verzekering, zodat je niet dubbel verzekerd bent. Dat is letterlijk weggegooid geld, want je kan maar door één verzekeraar vergoed worden voor eenzelfde schadegeval.

Betaal kleine schadegevallen zelf

Als je een schadegeval aangeeft, heeft dit mogelijk gevolgen voor je autopremie. Je stijgt op de bonusmalusladder waardoor je autopremie duurder wordt. Voor minimale schade, zoals een kapotte zijspiegel, is het in de meeste gevallen niet voordelig om de schade vergoed te krijgen. De stijging van je premie naar aanleiding van zo’n schadegeval, gaat je op termijn waarschijnlijk meer kosten dan wanneer je de schade zelf betaalt.

Op zoek naar een autoverzekering? Bereken hier de kost van je autoverzekering op Mijnvergelijker.be

Lees ook op Mijnvergelijker.be:

Goedkope autoverzekering afsluiten

Wat is mijn auto nog waard?

Voor deze voertuigen is een BA verplicht