Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Verzekering voor je cabrio: deze autoverzekering is geschikt

Familie laadt auto in om op reis te vertrekken.
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen

De zomer komt eraan. Het perfecte moment om ook je cabrio van stal te halen. Maar net zoals bij elke auto moet je ook voor een cabrio een autoverzekering afsluiten. Welke verzekering geschikt is voor je cabrio legt Mijnvergelijker.be hieronder uit.

Is een cabrio duurder om te verzekeren?

Ja. Een verzekering voor een cabrio is in de meeste gevallen duurder dan de verzekering van een ‘gewone uitvoering’ van een bepaald automodel, zoals een hatchback of een coupé. Mijnvergelijker.be onderzocht het verschil tussen een full omnium autoverzekering voor twee automerken bij enkele van zijn verzekeraars. De resultaten zijn duidelijk: een cabrio verzekeren in full omnium is in deze voorbeelden altijd duurder.

Simulatie cabrio vs hatchback: de prijs voor een verzekering full omnium

Automodel en uitvoering Jaarlijkse premie voor cabrio-uitvoering Jaarlijkse premie voor hatchback
Audi A3
Verzekeraar 1 € 779.40 € 702.06
Verzekeraar 2 € 1.038,72 € 963.43
Automodel en uitvoering
BMW4
Verzekeraar 1 € 874.02 € 824.02
Verzekeraar 2 € 1.685.56 € 1.151.67
Verschil tussen het verzekeren van een cabrio en het verzekeren van een hatchback

Verzekering cabrio duurder 

Een autoverzekering voor een cabrio is duurder omdat de verzekeraar rekening houdt met het hogere risico op diefstal. Een cabrio is namelijk gevoeliger voor diefstal doordat een dief de cabriokap makkelijk kan opensnijden. Iets wat bij een ‘gewone’ auto niet het geval is. De verzekeraar rekent dat hogere risico op diefstal door in de premie. Zowel een full omnium als een kleine omnium of mini-omnium vergoeden de schade in geval van diefstal. 

Een full omnium is de meest complete autoverzekering die er bestaat. Ze vergoedt je eigen materiële schade als je bij een ongeval in fout bent, maar dekt je ook tegen diefstal, brand, glasbreuk, aanrijding met dieren en schade door natuurkrachten. Ook de kleine omnium of mini-omnium vergoedt je schade in geval van diefstal. 

Hoe hou je het premieverschil zo laag mogelijk?

Als je de simulatie hierboven goed bekijkt, is het opvallend. Ook de prijzen van verschillende verzekeraars voor eenzelfde autotype zijn vaak heel verschillend. Dat komt omdat elke verzekeraar zijn kosten op een andere manier berekent, of op een andere manier doorrekent in de prijs van de premie. Goed vergelijken is dus de boodschap.

Heb jij wel de meest voordelige autoverzekering afgesloten? Wie weet kan je toch nog besparen. Vergelijk via onderstaande knop de verschillende autoverzekeraars.