Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

DELA

DELA is de enige uitvaartspecialist in België die het verzekeren en verzorgen van uitvaarten combineert. DELA helpt met de kosten van de uitvaart, de uitvaart zelf en de praktische en administratieve verplichtingen erna.

Oprichting

DELA bestaat ruim 85 jaar. De van oorsprong Nederlandse organisatie is vooral bekend om haar uitgebreide uitvaartverzekering en is sinds 1989 ook in België actief. 800 medewerkers helpen zowel voor, tijdens als na de uitvaart.

Zo beschikt DELA over een eigen netwerk van hooggekwalificeerde uitvaartondernemers, drie crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. Ook de consulenten nabestaandenzorg staan elke dag klaar om na een uitvaart te helpen met de praktische en administratieve opvolging.

Onderdeel van: coöperatie DELA

DELA staat voor ‘Draagt Elkanders Lasten’ en maakt deel uit van coöperatie DELA. Dit krachtig collectief telt meer dan 3 miljoen leden en dat zowel binnen als buiten België en heeft als doel iedereen een waardig en betaalbaar afscheid te geven. Tot op vandaag bepalen de coöperatieve waarden solidariteit, verbondenheid en zorg voor elkaar nog steeds DELA’s identiteit.

Dit zegt DELA over zichzelf

DELA wil nabestaanden na het verlies van een dierbare zo goed mogelijk bijstaan, zodat ze de draad van het leven weer kunnen opnemen. Door uitvaarten te organiseren, te verzekeren en alle vragen rondom overlijden te beantwoorden, helpt DELA met alles wat bij een uitvaart komt kijken om nabestaanden maximaal te ontzorgen.

Bovendien hecht DELA bijzonder veel belang aan het solidariteitsprincipe. Ze vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de samenleving en er voor elkaar te zijn. Via het DELA Fonds steunt DELA vrijwilligersorganisaties die het afscheid nemen draaglijk maken.

De organisatie hecht bijzonder veel belang aan haar coöperatieve waarden. Zo hebben de leden zeggenschap, is er aandacht voor mens en maatschappij, is winst geen doel op zich en is DELA niet afhankelijk van externe aandeelhouders. Nieuwe verzekerden worden automatisch, kosteloos en vrijblijvend lid van coöperatie DELA. Als lid heb je recht op inspraak en geniet je verschillende voordelen.

Welke verzekering biedt DELA aan?

DELA staat vooral bekend om het DELA Uitvaartzorgplan. Dankzij deze uitvaartverzekering hoeven geliefden zich later geen financiële en praktische zorgen maken over je afscheid. Zo kunnen ze zich focussen op wat er echt toe doet: het verlies van hun dierbare een plaats geven.

DELA zorgt ervoor dat de uitvaartkosten betaald worden voor het verzekerde bedrag. Na de uitvaart komt een consulent nabestaandenzorg langs bij je gezin om te helpen met alle administratieve en praktische verplichtingen. Je geliefden kunnen bovendien rekenen op extra diensten en bijstand.

Contact DELA

Adres hoofdkantoor
DELA Natura- en levensverzekeringen N.V.
Noorderplaats 5 bus 2
2000 Antwerpen
info@dela.be