Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Deze 5 rijhulpsystemen geven tot 10% korting op je verzekeringspremie

Auto is voorzien van verschillende rijhulpsystemen waaronder het blind spot system
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen

Met de juiste rijhulpsystemen kan je flink besparen op je jaarlijkse autoverzekeringspremie. Mijnvergelijker.be vertelt welke rijhulpsystemen er bestaan, waarom ze belangrijk zijn voor je veiligheid, en welke korting ze opleveren.

Welke rijhulpsystemen geven recht op korting?

1. Snelheidsregelaar

Een cruise control-systeem houdt de snelheid van de auto constant. Een Adaptive Cruise Control-snelheidsregelaar is nog een stuk efficiënter. Die zorgt ervoor dat er tussen jouw auto en die van je voorligger een constante veilige afstand is door de snelheid van je wagen automatisch aan te passen. 

2. Dodehoekverklikker

Een dodehoekverklikker of Blind Spot System zit verwerkt in je spiegels. De verklikker verwittigt je als een voertuig, fietser of voetganger in de buurt van je wagen niet zichtbaar voor je is. In dat geval zal er een lampje branden op je spiegels en weet je bijvoorbeeld dat je niet van rijstrook kan veranderen.

3. Remhulpsysteem

Het Autonomous Emerging Braking-systeem (AEB) is een noodremsysteem dat automatisch het remsysteem inschakelt bij gevaar. Remt de bestuurder niet na enkele verwittigingen, dan doet het noodremsysteem dat wel.

4. Parkeerhulp

Een parkeerhulpsysteem, dat bestaat uit sensoren en camera’s, begeleidt je tijdens het parkeermanoeuvre. Het voorkomt dat je langs de voor- of achterkant van je auto tegen een andere auto of hindernis rijdt.

5. Rijstrookondersteuning

Dit slimme snufje zorgt ervoor dat je een signaal krijgt als je per ongeluk de rand van je rijstrook overschrijdt, of afwijkt van de rijbaan zonder dat je je richtingaanwijzers gebruikt. Sommige systemen kunnen zelfs de rijrichting licht aanpassen.

Hoeveel korting ontvang je precies op je premie?

  • Is je auto uitgerust met één of meer van deze rijhulpsystemen? Dan krijg je bij sommige verzekeraars een korting van ongeveer 10%. Dat komt omdat systemen zoals een dodehoekverklikker of rijstrookondersteuning de veiligheid van je auto gevoelig verhogen.
  • De korting verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. De ene verzekeraar beloont je al voor één rijhulpsysteem, de andere vraagt er meerdere.
  • Check hoeveel de korting bedraagt als je via Mijnvergelijker.be verschillende offertes opvraagt van verzekeraars. Vind je het kortingpercentage niet direct terug, vraag dan meer uitleg.

Snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken? Op Mijnvergelijker.be vergelijk je makkelijk diverse verzekeraars, en zie je meteen hoeveel je kan besparen op je verzekering!