Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

De hoogste korting op autoverzekeringen scoor je in februari!

Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen

Ook al is er dit jaar geen klassiek Brussels ‘autosalon’, in heel het land pakken autoverdelers momenteel uit met aantrekkelijke salonkortingen. Ook voor je autoverzekering kan je in februari de hoogste korting in de wacht slepen. Mijnvergelijker.be maakt een handig overzicht van de promo’s.

Waarop letten als je kortingen op autoverzekeringen vergelijkt?

Ook verzekeraars spelen handig in op de jaarlijkse ‘autosalonkoorts’. Heel de maand februari en vaak nog enkele maanden langer pakken ze uit met kortingen op autoverzekeringen. Let goed op als je kortingen vergelijkt. Sommige zijn maar één jaar geldig, of enkel op elektrische auto’s. Bovendien leveren kortingen niet per definitie de beste deal op.

De opvallendste kortingen op autoverzekeringen

  • Axa: 10% korting op de combinatie BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) en een mini-omnium of full omnium. De premiekorting blijft dezelfde tot je verandert van dekking of voertuig. Promo geldig tot 31 maart 2024.
  • Vivium: 10% korting op een omnium als je zowel een omnium als een BA neemt. De premiekorting blijft dezelfde tot je verandert van dekking of voertuig. Promo geldig tot 30 juni 2024.
  • Yuzzu: 15% korting op BA en omnium. De premiekorting is enkel geldig tijdens het eerste verzekeringsjaar. Promo geldig tot 25 februari 2024.
  • Ethias: 20% korting op BA en omnium. De premiekorting is enkel geldig tijdens het eerste verzekeringsjaar. Promo geldig tot 17 maart 2024.
  • Belfius Direct: 15% korting op BA en omnium. De premiekorting is enkel geldig tijdens het eerste verzekeringsjaar. Promo geldig tot 7 april 2024.
  • P&V: 10% korting op een omnium als je zowel een omnium als een BA neemt.

De premiekorting blijft dezelfde tot je verandert van dekking of voertuig. Promo geldig tot 30 april 2024.

  • KBC:10% korting op een omnium voor een elektrische wagen. Promo geldig tot 30 april 2024.

Lage autopremies soms interessanter dan tijdelijke kortingen

De kortingen zijn mooi meegenomen, maar vaak zijn ze maar gedurende beperkte tijd geldig. Vergelijk daarom vóór je ingaat op een promo altijd de autopremies voor

jouw wagen via Mijnvergelijker.be bij de verschillende verzekeraars. Vaak levert dat nog een betere deal op. Je ziet ook meteen hoeveel je kan besparen, gewoon door te veranderen van verzekeraar. Vergelijk minstens één keer per jaar en doe dit best enkele maanden voor de jaarlijkse hernieuwing van je verzekeringscontract.

Makkelijk veranderen van autoverzekering 

Wil je van autoverzekering veranderen? Zeg je lopende verzekeringscontract ten laatste drie maanden vóór de jaarvervaldag op. Kocht je een andere auto of had je een ongeval? Dan geldt een opzegperiode van één maand. Beslis je om je full omnium te wijzigen naar een mini-omnium of een ‘gewone’ verzekering burgerlijke aansprakelijkheid bij dezelfde verzekeraar? Dan volstaat het om de verzekeraar te verwittigen vóór de jaarlijkse vervaldag van je verzekering, zonder specifieke opzegtermijn. Hij kan je polis meteen aanpassen.