Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Dit zijn de beste tv-, internet- en gsm-abonnementen voor september

Vrouw belt met haar smartphone dat 3G-compatibel is in een menigte.

Nu de zomer achter ons ligt, nemen heel wat mensen hun uitgaven onder de loep. September is een ideaal moment om na te gaan waar je kan besparen, bijvoorbeeld in de maandelijkse kosten voor tv, internet en mobiele telefonie. Mijnvergelijker.be ging voor jou na of er de afgelopen zomer grote prijsveranderingen plaatsvonden. Waar ben je nu het goedkoopst af? En komen er binnenkort nieuwe (goedkopere) spelers bij? 

Toegegeven, tijdens de zomermaanden hou je je liever met andere dingen bezig dan prijzen vergelijken. Geen nood, want het is nooit te laat om te vergelijken en alsnog over te stappen naar een telecomabonnement dat goedkoper is en beter bij je past.

Tijdens de zomer waren er amper prijsstijgingen, behalve bij één operator: Telenet. Op 2 juni verhoogde Telenet zijn prijzen op bijna alle abonnementen en bundels. Het ging om een aanpassing van 3,5 procent op de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, kabel- en digitale televisie, mobiele telefonie en vaste telefonie.

Voor de populaire ONE-bundel met internet, tv en mobiele telefonie (met 300 GB mobiele data) betaal je vandaag 75,80 euro. Tot 2 juni was dat 73,24 euro. De prijzen voor vast internet alleen stegen van 33,29 naar 34,45 euro per maand voor Easy Internet (100 Mbps downloadsnelheid) en van 61,14 naar 63,27 euro per maand voor All internet (300 Mbps downloadsnelheid).

De goedkoopste bundels

Misschien ben je zelf Telenet-klant en was de prijsstijging het moment waarop je besliste uit te kijken naar goedkopere opties. Of misschien was je dat sowieso van plan, ongeacht je huidige provider. Wij maken de vergelijking voor alle mogelijke bundels en afzonderlijke abonnementen.

We beginnen met de bundels met tv, internet en mobiele telefonie. Prijsbreker is Scarlet met 50 euro per maand. Het abonnement biedt je wel de laagste internetsnelheid, een beperkt aantal belminuten, weinig mobiele data, en een beperkt aantal tv-kanalen via decoder. Mag het allemaal wat meer zijn, dan is Orange de beste keus. Voor Love Trio met Mobile Small betaal je 76 euro per maand voor tv met alle zenders, vast internet (150 Mbps), onbeperkt bellen en 8 GB data.

De goedkoopste duo-abonnementen

Op zoek naar een bundel met enkel internet en mobiele telefonie? Met 42 euro per maand is Scarlet opnieuw de goedkoopste, maar je krijgt niet meer dan een basisaanbod. Internet thuis van Mobile Vikings lijkt daarom interessanter: voor 52 euro per maand heb je vast internet (100 Mbps), bel je onbeperkt en krijg je 15 GB mobiele data. En de goedkoopste bundel voor tv en internet alleen? Die vindt je bij Telenet voor 66,72 euro per maand.

Aparte diensten

En wat voor de losse diensten? Het goedkoopste internetabonnement is te vinden bij Scarlet voor 23 euro per maand. Dat internet heeft een maximumsnelheid van slechts 30 Mbps. Wie liever 100 Mbps of meer heeft, kiest beter voor Telenet. De prijs bedraagt er 34,45 euro per maand. Mobiele abonnementen met 5 GB data zijn het goedkoopst bij Mega en Yoin (7 euro per maand). Zoek je minstens 10 GB, dan richt je je beter tot hey!. Je betaalt er maandelijks 9 euro voor. Een apart tv-abonnement is dan weer onbestaande.

Het langverwachte debuut van Digi Belgium

En dan is er nog Digi: de vierde volwaardige telecomoperator in ons land die naar eigen zeggen met zijn goedkope diensten de telecommarkt op zijn grondvesten zal doen daveren. De commerciële start van Digi Belgium staat voor de tweede jaarhelft van 2024 gepland, maar voorlopig blijft het windstil.

De operator houdt het graag spannend, zo lijkt het wel. Op de vaak gestelde vraag vanaf wanneer Digi zijn diensten aanbiedt, lezen we nog steeds het volgende op de website: “Heel binnenkort, deze zomer nog! Spannend, hé.” Volgens de website zou Digi beginnen met het aanbieden van tv- en glasvezeldiensten, maar door een samenwerking met Proximus zou het mobiele netwerk toch als eerste aan de beurt zijn. Afwachten dus!