Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Je autoverzekering verhuist mee naar jouw nieuw adres

Rijhuizen in België
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen
vergelijk hier autoverzekeringen

Wil je de administratieve rompslomp en extra kosten van een verhuis vermijden? Het is het handig om te weten waar je rekening mee moet houden en waarop je kan besparen. Je moet je adreswijziging altijd en in elk geval doorgeven aan de gemeente of stad waar je gaat wonen. Daarnaast zijn er een heleboel partijendie je best verwittigt zoals je energie-, gas-, water- en kabeldistributeur, maar ook de verzekeringsmaatschappij(en) waar je bent aangesloten. De prijzen van deze diensten zijn vaak gebaseerd op je woonplaats, zoals het geval is bij een autoverzekering. Daarom is het de uitgelezen kans om een vergelijking te maken en te controleren of je bijvoorbeeld geengoedkopere autoverzekering kan afsluiten bij een andere verzekeringsmaatschappij.

Je nieuw adres doorgeven aan je verzekeraar

Verzekeraars gaan ook mee met hun tijd. Ze sturen steeds vaker je verzekeringspremie en andere belangrijke documenten digitaal door. Dat is handig, milieuvriendelijk en kostenefficiënt, maar wat als er toch een brief in de brievenbus valt op je vorig adres? Vermijd achterstallige betalingen door je nieuwe adres door te geven aan je verzekeraar. Ontdek hierde gevolgen.

Verandert de premie van je autoverzekering door een verhuis? 

Je adres wordt mee in rekening gebracht voor de berekening van je autoverzekering. De redenering die verzekeraars volgen is namelijk de volgende: hoe drukker de plaats waar je woont, hoe groter de kans op een ongeval. In de stad rijden namelijk veel meer auto’s dan op het platteland. Daarnaast is het mogelijk dat je door te verhuizen dichter bij het station woont en dus minder vaak met de auto rijdt. Dit kan je autoverzekering goedkoper maken, want hoe minder kilometers je per jaar rijdt, hoe lager de prijs van je verzekering. 

Verschillende autoverzekeringen vergelijken is dus een goed idee. Je moet wel rekening houden met de opzegtermijn als je zou overstappen naar een andere verzekeraar. Bij sommige verzekeraars kan dit maandelijks, na het eerste verzekeringsjaar. Als je omwille van je nieuw adres plots een veel hogere premie moet betalen, kan dit ook aanleiding geven tot opzeg. Bespreek het met je verzekeraar. 

Wil je graag meer lezen over dit onderwerp? Ontdek op deze pagina nog meer informatie.