Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Je schadeattest opvragen bij je autoverzekeraar: moeilijk of niet?

Man vraagt schadeattest op bij verzekeraar
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen

Veranderen van autoverzekering is niet moeilijk, maar verzekeraars zien klanten niet graag vertrekken. Toch heb je je schadeattest nodig om een autoverzekering bij een andere autoverzekeraar af te sluiten. Mijnvergelijker.be vertelt wat je allemaal moet weten om het schadeattest bij je vroegere verzekeraar probleemloos te bemachtigen.

Als je van verzekeraar wil veranderen, moet je dat laten weten aan je nieuwe verzekeraar. Je nieuwe verzekeraar neemt het papierwerk voor zijn rekening. Enkel als je verandert van autoverzekering moet je ook je schadeattest voorleggen aan je nieuwe verzekeraar.

Wat is een schadeattest?

Het schadeattest geeft een gedetailleerd overzicht van de ongevallen die je de voorbije 5 jaar had. Op basis daarvan wordt je nieuwe verzekeringspremie berekend. Het schadeattest krijg je normaal gezien van je huidige verzekeraar als je je contract opzegt.

Waarom is het zo moeilijk om een schadeattest op te vragen?

Niemand ziet graag een klant vertrekken, ook je verzekeringsmakelaar niet. De kans is groot dat je je aan een vraag tot uitstel mag verwachten als je je schadeattest opvraagt. Je verzekeraar doet ook alles om je klant te houden.

Is er een andere oplossing?

Je kan je schadeattest ook downloaden via een platform dat de vereniging van verzekeraars Assuralia maakte: Carattest.be. Met behulp van je identiteitskaart en kaartlezer consulteer en download je je schadeattest. Het enige nadeel is dat niet alle grote verzekeraars zijn aangesloten. Soms moet je toch zelf contact opnemen met je verzekeraar. Check alvast even of je oude verzekeraar is aangesloten: https://www.carattest.be/carattest/application/home

Ook al is je vroegere verzekeraar niet aangesloten bij Carattest.be toch kan je eenvoudig veranderen van verzekeraar. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar en weet welke verzekeraar je het beste aanbod biedt.