Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Keuring van je elektrische auto? Dit moet je weten!

Garagist controleert tijdens autokeuring de onderkant van de auto.
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen

Meer elektrische auto’s en hybrides kleuren het straatbeeld, en dus moeten er ook steeds meer voor de eerste keer naar de technische controle. Is een keuring voor elektrische auto’s verschillend van een keuring voor klassieke auto’s? Mijnvergelijker.be geeft je de nodige uitleg.

Wanneer naar de keuring met je elektrische auto?

Net zoals bij een nieuwe elektrische of hybride wagen rijd je de eerste vier jaar, net zoals bij een klassieke wagen op benzine of diesel, zonder keuringsverplichting. Pas hierna moet je elk jaar naar een technische keuring.

Onderhoud elektrische auto

Naast de technische keuring van je elektrische auto, mag je ook het onderhoud van je elektrische auto niet vergeten. Voor het onderhoud van een elektrische auto controleert men onderdelen zoals remmen, banden, ruitenwissers, … Ook vervangen van een interieurfilter of remvloeistof maakt hier deel van uit. Maakt zowel voor de technische keuring en het onderhoud op tijd een afspraak.

Keuring elektrische auto

Net zoals bij een klassieke wagen worden tijdens de technische keuring alle essentiële onderdelen van je wagen nagekeken, van de remmen tot de verlichting. Het enige wat wegvalt zijn de emissietests zoals bij een klassieke wagen op brandstof, want er is geen uitstoot. Bij een hybride wagen gebeurt dit nog wel. De standaardkeuring voor personenwagens kost momenteel 38,20 euro. Daarbij maakt men geen onderscheid of het om een verbrandingsmotor of een elektrisch aangedreven voertuig gaat. 

Laadpaal thuis

De laadpaal bij je thuis moet slechts één keer gekeurd worden: bij de installatie ervan. Voor die keuring is de installateur van de laadpaal verantwoordelijk, of het nu om een huurwoning of je eigen woning gaat.

Een autokeuring is ook het ideale moment om je autoverzekering te herbekijken. Ontdek via onderstaande knop welke autoverzekering echt bij je past. Start met vergelijken.