Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Met deze 5 tips verklein je de kans op inbraak of schade aan je wagen

Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen

Parkeer jij wel een in een louche parkeergarage? Of laat je je auto af en toe staan in een donkere straat? Dan is de kans op inbraak of schade aan je auto beduidend groter, dan wanneer je op een verlichte plaats staat. Maar wat kan je doen om een auto-inbraak te vermijden? Mijnvergelijker.be geeft je 5 tips. 

1.Parkeer op een zichtbare plek

Een straat zonder straatverlichting, een parkeerplaats bij een verlaten fabrieksgebouw of een plekje onder een donkere brug vermijd je beter als parkeerplek. Dieven werken niet graag in het licht en in het zicht. Een goed verlichte parkeerplaats is dus een must. De auto in een garage stallen is natuurlijk nog beter.

2.Laat geen waardevolle spullen in je auto achter

Laat zeker geen waardevolle voorwerpen achter in je wagen. Of het nu om een laptop, dure kleding of een reiskoffertje gaat. Zelfs als je spullen niet zichtbaar in je wagen liggen, kunnen dieven ze toch stelen. Ze hanteren namelijk de nodig trucjes om te achterhalen welke elektronica in je auto ligt, zelf als je ze uitgeschakeld hebt.

3.Zet je wielen richting de stoeprand

Het kan natuurlijk niet in elke straat, maar indien mogelijk parkeer je beter met de voorwielen naar de stoeprand gericht. Wie met je auto aan de haal wil gaan, moet dan eerst achteruit rijden en een manoeuvre doen. Dat kost niet alleen tijd, maar valt ook op. Iets wat dieven absoluut niet willen, en waardoor ze misschien een andere auto zullen uitkiezen.

4.Beveilig het keyless entry systeem

Dieven breken steeds vaker in auto’s in via keyless entry. Dankzij keyless entry draag je een sleutel of kaartje bij je. Wanneer je bij je auto in de buurt komt, ontgrendelt die automatisch. Helaas kunnen hackers relatief makkelijk het signaal capteren en vanop afstand elektronisch kopiëren. Gelukkig kan je dit vermijden door een speciaal beschermhoesje rond je sleutel of afstandsbediening te doen. Zo komen er geen andere signalen doorheen, en kan je sleutel niet gekopieerd worden. 

5. Sluit een diefstalverzekering af

Een goede diefstalverzekering is erg belangrijk. Autodiefstal en schade door diefstalpoging en inbraak wordt vergoed door de mini omnium en de full omnium. Bij inbraak of een poging tot inbraak moet je meteen aangifte doen bij de politie. Zij zullen voor jou een pv opmaken. Als er iets gestolen wordt en er zijn inbraaksporen, is de zaak duidelijk. Maar ook als er geen inbraaksporen zijn, tonen de meeste verzekeraars zich inschikkelijk als er iets uit je wagen wordt gestolen. Let op! Om een vergoeding van je verzekeraar te krijgen, is het belangrijk dat je auto op slot was. Ook moeten op het moment van inbraak alle ramen gesloten zijn. Deze twee voorwaarden zijn superbelangrijk wil je je schade terugbetaald krijgen.

Snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken? Met Mijnvergelijker.be vergelijk je makkelijk diverse verzekeraars, en zie je meteen hoeveel je kan besparen op je verzekering!