Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Week van de mobiliteit: auto blijft in z’n kot

Autofile in België
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen
vergelijk hier autoverzekeringen

Het is weer zover; van 16 tot 22 september zijn we tijdens de week van de mobiliteit #goedopweg. Dat betekent vaker reizen met het openbaar vervoer, de fiets of te voet. De coronacrisis heeft er weliswaar voor gezorgd dat we al vroeger in het jaar de auto hebben laten staan. Dat is goed nieuws voor onze gezondheid en het milieu. Ben je van plan om deze deugdelijke inspanningen voort te zetten door je vaker met de fiets te verplaatsen? Wij geven je enkele tips zodat je kan besparen op je autoverzekering. 

Minder kilometers? Zo bespaar je op je autoverzekering

Rijd je minder kilometers? Geef dit door aan je verzekeraar. Het aantal afgelegde kilometers per jaar bepaalt mee de prijs van je autoverzekering. Een kilometerverzekering is de meest accurate verzekering wat dat betreft. Te veel gereden kilometers worden op het einde van het verzekeringsjaar automatisch aan jou vergoed. Voorlopig is Corona Direct de enige verzekeraar die een kilometerverzekering aanbiedt op de markt. Andere partijen gebruiken kilometerschalen die gepaard gaan met kortingen. Een lagere schaal zal je meer korting opleveren. Bij deze partijen kan je wijzigingen in het aantal afgelegde kilometers, best drie maanden voor het einde van het verzekeringsjaar (is de vervaldag van je verzekeringscontract) melden. 

Gebruik je jouw auto tijdelijk niet meer? Laat je autoverzekering opschorten om onnodige kosten te vermijden. Nadien kan je opnieuw aan hetzelfde tarief verzekerd worden. 

Dit valt er deze week te beleven

Laat je auto staan en kom uit je kot. Deze week worden er heel wat leuke evenementen georganiseerd die helemaal corona-proof zijn. Ben je deze ochtend ook met de fiets of een ander zero-emission voertuig naar het werk gegaan? Vandaag werd de aftrap gegeven met de Car Free Day. Morgen is het de beurt aan de schoolkinderen. Op de strapdag en de High 5 krijgen leerlingen onder andere les over verkeersveiligheid. Zaterdag staat dan weer in teken van de TreinTramBus-Wandeling. Stap af aan Groene Halte A en ontdek de verborgen pareltjes van onze Vlaamse natuur. Vervolgens stap je terug op aan Groene Halte B. Zo laat je je verrassen door de Groene Halte Wandeling. Tip: vergeet je gratis Hello Belgium Railpass niet aan te vragen voor 30 september. 

Het volgende evenement ken je vast en zeker wel: de Autovrije Zondag. Volledige auto-rust, leuke evenementen en een gezellige sfeer kenmerken de centra van verschillende steden. De week van de mobiliteit wordt heel toepasselijk afgesloten met de Nationale telewerkdag op 22 september. Er wordt een webinar gegeven waarin een debat met verschillende stakeholders wordt gevoerd. Zowel werknemers als werkgevers zullen enkele nuttige zaken kunnen opsteken.

Wil je graag meer details weten? Kijk op duurzame-mobiliteit.be voor meer info.