Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Wie elektrische auto sleept, kan garantie verliezen: dit staat je te doen bij pech met een EV

Elektische wagen laadt op aan laadpaal op parkeerplaats.
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen
vergelijk hier autoverzekeringen

Een elektrische auto heeft doorgaans niet zo vaak pech omdat hij minder bewegende delen heeft dan een auto met een verbrandingsmotor. Maar wat moet je doen als je elektrisch voertuig (EV) toch in panne staat? Hoe kan je je verzekeren en wat kost dat? Mijnvergelijker.be geeft advies.

Slepen

De wielaandrijving van een elektrische auto is betrouwbaarder en minder complex dan die van een auto met een verbrandingsmotor. Als een EV in panne staat, is dat vaak te wijten aan een elektrisch defect, een probleem met het besturingssysteem of een lege batterij.

Pech onderweg? Lees hier het belang van aanvullende verzekeringen

Hoeveel kost de takeldienst?

Sta je met je EV in panne, dan staat je dus maar één ding te doen: een takeldienst bellen. Deze kan je takelen naar de dichtstbijzijnde garage of je met een mobiele snellader opnieuw op weg helpen. Voor zo’n interventie moet je rekenen op een factuur tussen 350 en 450 euro. Heb je een vervangwagen nodig tijdens de herstelling van je auto, dan moet je daarvoor nog eens ongeveer hetzelfde bedrag neertellen.

Pechbijstandverzekering

Wil je hoge takelkosten vermijden, dan neem je best een pechbijstandsverzekering. Je hebt de keuze tussen een apart contract, of een pechbijstand gekoppeld aan je autoverzekering.

Een aparte pechbijstand heb je al voor zo’n 60 euro per jaar. Meestal kan je zo’n contract nog uitbreiden met een vervangauto, pechverhelping in Europa en medische reisbijstand. Met die extra opties loopt de prijs wel al gauw op tot een goede 200 euro per jaar. Soms zijn het aantal interventies en dagen dat je beroep kan doen op een vervangwagen beperkt op jaarbasis.

Sluit je een pechbijstandscontract af bij de verzekeraar waar je ook je autoverzekering hebt, dan kan je dat een korting tot 30 euro op de pechbijstand opleveren.

Tip: Op reis in een rode zone: kan ik beroep doen op mijn bijstandsverzekering?

Combo met autoverzekering

Je kan ook je autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering pechbijstand. Je bent dan wel afhankelijk van de mogelijkheden die je autoverzekeraar aanbiedt. De prijzen en voorwaarden verschillen per verzekeraar. Sta je langs de kant van de weg met een lekke band, een haperend koelingssysteem of een elektronisch defect, dan kan je op de bijstandsverzekering rekenen. Kijk in je polis wel na in welke situaties jouw verzekeraar niet of beperkt tussenkomt.

Soms is een vervangwagen inbegrepen, soms kan je die als extra optie toevoegen. Controleer ook of je op bijstand kan rekenen bij pech op je oprit, want bij sommige verzekeringen moet je een minimum aantal kilometers van je woonplaats verwijderd zijn. De bijstandsverzekering kan in heel Europa geldig zijn of enkel in België. Kijk verder na of er bijstand van personen voorzien is. Om de juiste keuze te maken moet je dus niet alleen de prijs vergelijken, maar ook de voorwaarden.

Vergelijk hier de premies en voorwaarden van je autoverzekering met en zonder aanvullende verzekeringen op Mijnvergelijker.be

Lees ook op Mijnvergelijker.be:

Hoeveel geld bespaar je door een milieuvriendelijke auto te kopen?

Wanneer is het tijd om van autoverzekeraar te wisselen?

De Zwarte lijst of RSR-lijst: wat is dat nu juist?