Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Bellen via vaste lijn en tv-kijken: wat is het interessantste abonnement?

Oudere vrouw belt via vaste lijn vanuit haar bureau.

Iedereen heeft persoonlijke noden wanneer het op telecom aankomt. Vooral het internetaanbod, de mobiele telefonie en data zorgen voor de grootste verschillen tussen de verschillende abonnementen. Maar wat als vooral tv en zo goedkoop mogelijk bellen voor jou belangrijk zijn? Mijnvergelijker.be bekeek de opties.

Providers hebben een ruim gamma aan abonnementen waaruit we kunnen kiezen. Zeker internetabonnementen en abonnementen voor mobiele telefonie hebben onderling grote variaties. Maar een tv-abonnement of een abonnement is vaak minder uitgebreid. Voor een tv-abonnement kan je wel kiezen voor een ruim zenderaanbod via een decoder of een beperkt zenderaanbod zonder decoder, maar daar stopt het vaak. Daarnaast zit de vaste lijn niet langer standaard in elk abonnement. 

Het gevolg? Wie echt nood heeft aan een uitgebreid tv-abonnement en een vaste lijn, moet vaak een abonnement afsluiten dat ook diensten bevat die niet voor hen van toepassing zijn. 

Een internetabonnement en onbeperkt bellen via vaste lijn

Stel: je wil een telecomabonnement waarmee je van een uitgebreid zenderaanbod geniet en onbeperkt belt via een vaste lijn, zonder al te veel belang te hechten aan je internet- en gsm-abonnement. De beste prijs hiervoor vind je vandaag bij Orange, waar een Love Trio-abonnement met Go Light je 81 euro per maand kost. Maar: dat pack omvat ook internet met (voor jou overbodige) snelheden tot 150 Mbps. 

Wil je een lagere internetsnelheid, maar wel nog altijd een vaste lijn? Dat kan enkel bij Scarlet (Trio), voor 42 euro per maand. Maar: die formule omvat geen mobiel abonnement en een beperkt zenderaanbod. Je kijkt er enkel mee naar de Vlaamse, Waalse en enkele buitenlandse zenders, goed voor een totaal van 31 zenders.

Een afzonderlijk gsm-abonnement

Aangezien je enkel een tv-abonnement en vaste lijn kan nemen in combinatie met internet (al dan niet aangevuld met een mobiel abonnement), blijft er slechts één optie over: je gsm-abonnement uit je bundel halen en zo goedkoop mogelijk afsluiten bij een andere operator. 

De goedkoopste optie daarvoor is het Start Fiber-abonnement bij Orange met Orange TV en een vaste lijn. Kostprijs: 77 euro per maand. Het goedkoopste gsm-abonnement waarmee we die formule kunnen aanvullen, vinden we bij Youfone voor 7 euro per maand. Daarmee kan je 200 minuten bellen en krijg je 4 GB mobiele data. Conclusie: je bent goedkoper af als je toch voor de all-informule van Orange kiest voor 81 euro per maand.

De zaken veranderen echter opnieuw wanneer je het toch met een beperkt zenderaanbod kan stellen. Op die manier kunnen we de Trio-formule van Scarlet aanvullen met het goedkope Youfone-abonnement en betaal je maandelijks 49 euro voor tv, internet, mobiele telefonie en een vaste lijn.

Je vaste lijn buitengooien?

Een vaste lijn aan je abonnement toevoegen, betekent minder keuze om een telecomabonnement af te sluiten aan een zo laag mogelijke prijs. Want laten we de vaste lijn vallen, dan vinden we in het Love Trio met Go Plus-abonnement voor 75 euro per maand een goedkoper alternatief, inclusief Orange TV. Door het verdwijnen van de vaste lijn is onbeperkt mobiel bellen hier wel een must.

Het buitengooien van de vaste lijn betekent een besparing van 72 euro op een jaar. Ook hier stellen we vast dat je het besparingspotentieel verder kan optrekken door voor een beperkt zenderaanbod bij Scarlet te kiezen. Dan betaal je 55 euro per maand. Moraal van het verhaal: denk na of je die vaste lijn en dat uitgebreide zenderaanbod echt nodig hebt.