Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Deze providers bieden een stabiele internetverbinding tegen een laag prijsje

Close-up van YouTube-video die vastloopt

Voor tal van toepassingen heb je nood aan een stabiele internetverbinding: thuiswerken, gamen, streamen. Bij welke telecomprovider lukt dat het snelst en het voordeligst? Mijnvergelijker.be zocht het uit. 

Bij de keuze voor een internetprovider zijn snel en stabiel internet belangrijk. Zo kan je zonder problemen videobellen, films streamen of online gamen. Al vanaf 55 euro per maand surf je aan de maximale snelheid van 1 Gbps.

Internetverbinding met fiber

Zes providers in ons land bieden de snelste vorm van internet aan, fiber, dat downloadsnelheden tot 1.000 Mbps of 1 Gbps oplevert. In ons land zijn dat Proximus, Orange, Mobile Vikings, Youfone, Telenet in Vlaanderen en VOO in Brussel en Wallonië. Bij elke fiberaanbod surf je onbeperkt.

Je moet over een fiberaansluiting beschikken om van bovenstaande snelheden te genieten. Fiber is nog niet overal beschikbaar. Je kan via de website van je toekomstige provider nagaan of fiber al beschikbaar is op je adres.

Proximus biedt snelste internetsnelheid

Proximus beschikt over het allersnelste aanbod. Hun basisfiberaanbod biedt je snelheden tot 500 Mbps. Je thuisinternet haalt downloadsnelheden van 2,5 of 8,5 Gbps als je kiest voor Giga of Ultra Fiber. Hiervoor betaal je 86,99 euro of 113,99 euro per maand.

Sommige providers bieden ook hybride fiber-coax aan. Deze technologie combineert de klassieke kabelverbinding met glasvezel. De snelheden liggen op 400 à 500 Mbps, wat hoger is dan internet via kabel, maar lager dan de 1 Gbps die fiber mogelijk maakt.

Mobile Vikings biedt goedkoopste filterabonnement

Het fiberaanbod van Mobile Vikings kost 55 euro per maand. Bij Orange betaal je 71 euro per maand. Telenet biedt een aanbod van 1 Gbps voor 76,14 euro per maand.

Abonnementen als je geen fiber hebt

Heb je geen fiberaansluiting of is een internetsnelheid van 1 Gbps te hoog? Sluit dan Zen Fiber van Orange voor 61 euro per maand af. De snelheid bedraagt 400 Mbps. Ook als staat ‘Fiber’ in de productnaam, toch geniet je hier van voordelig internet via de gewone coaxiale (kabel)aansluiting.

Het snelste niet-fiber aanbod van Telenet heet All-Internet. Het kost iets minder dan het abonnement van Orange en is met 300 Mbps ook iets trager.

Snelheden in de praktijk

De snelheden waarover providers spreken, zijn de maximale snelheden die je in theorie enkel via vaste verbinding kan behalen. Je kan die snelheden niet behalen via wifi. Ook via de vaste verbinding zijn er factoren die ervoor zorgen dat de reële snelheid van je connectie lager ligt.

Wil jij ook van een snelle internetverbinding genieten? Vergelijk alle internetabonnementen op Mijnvergelijker.be en sluit het voordeligste telecomcontract af.