Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Dit zijn de beste gsm-abonnementen voor je kind

Vader en zoon liggen op tapijt en spelen een videospelletje.

Wil je zoon of dochter een eerste smartphone? Bij de aankoop van een smartphone moet je uiteraard ook het gepaste gsm-abonnement afsluiten. Mijnvergelijker.be helpt je om het geschikte gsm-abonnement voor je kind te vinden.

Maak voordat je een gsm-abonnement koopt duidelijke afspraken met je kind. Waarvoor zal de smartphone dienen? Vooral voor sociale media of ook om te bellen? 

Kies voor een prepaidkaart

Wie kiest voor een prepaidkaart weet op voorhand over hoeveel GB mobiele data of belminuten je beschikt. Dankzij een prepaidkaart heeft je kind ook meer verantwoordelijkheid over zijn verbruik. Je kind kan er de beschikbare bel- en datalimieten nooit mee overschrijden. 

Providers die prepaidkaarten aanbieden

Prepaidkaarten hebben een beperkt aantal belminuten en mobiele data. In ons land bieden enkel Mobile Vikings, Proximus, Orange en BASE prepaidformules aan. Vooral de formule ‘only data’ van Mobile Viking springt in het oog. Zo’n herlaadkaart kost 15 euro en omvat 8 GB mobiele data, maar geen belminuten of sms’en. 

Mobile Vikings is de enige formule die je maandelijks meer dan 5 GB mobiele data biedt voor een bedrag lager dan 20 euro. In de segmenten onder de 5 GB heb je evenwel veel keuze. Ook daar zien we bij Mobile Vikings het interessantste aanbod.

Abonnementen met veel mobiele data

Youfone biedt het goedkoopste aanbod als je voor een abonnement kiest. Je betaalt voor een abonnement met een datavolume van 4 GB en 200 belminuten 7 euro per maand. Wil je hierbij toch graag onbeperkt bellen, dan betaal je 10 euro per maand. Een abonnement met 6 GB en 200 belminuten kost 9 euro per maand. Wil je ook hierbij onbeperkt bellen, dan betaal je 11 euro. Ook bij edpnet en Scarlet zijn er interessante formules.

Stel een verbruikslimiet in 

Als je kind de limieten van zijn abonnement overschrijdt, betaal je extra kosten. Daarom is het handig een verbruikslimiet in te stellen via een app. Dankzij installatie van de app volg je het verbruik op of kan je een bel- of datalimiet instellen. Zodra je zoon of dochter de limiet overschrijdt, is surfen of bellen niet meer mogelijk. De MyYoufone-app laat dat bijvoorbeeld toe. Met FullControl en National Data Control bieden Proximus en Orange een gelijkaardige dienst.

Gezinsabonnement

Als je een gezinsabonnement hebt met verschillende simkaarten in één bundel kan je als ouder het verbruik per gebruiker opvolgen. Doordat je het verbruik in de gaten kan houden, zijn onaangename verrassingen op het einde van de maand perfect te vermijden.