Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Een overbelaste internetverbinding tijdens de kerstvakantie? Met deze tips niet meer!

Mama en zoon zijn tijdens de kerstvakantie samen thuis en surfen op smartphone.

De feestdagen staan voor de deur! Een drukke periode en dat zeker thuis. De kinderen hebben twee weken vakantie en jij wilt thuiswerken om een oogje in het zeil te houden. Uiteraard wil je dat het internet zo goed mogelijk blijft werken. Bekijk onze tips om een overbelaste internetverbinding te vermijden.

Je kiest ervoor om tijdens de kerstvakantie van thuis te werken. Zo zijn de kinderen niet alleen. Maar dan gebeurt het: je hebt een videocall en de internetverbinding blijkt overbelast. Dat is niet alleen vervelend, maar ook perfect te vermijden door voor een geschikt internetabonnement te kiezen.

200 Mbps of meer

In dat geval is een internetabonnement met een minimumsnelheid van 200 Mbps geen overbodige luxe. Weet wel: 200 Mbps is in dit geval de theoretische maximale snelheid. Om helemaal zeker te zijn, ga je dus maar beter voor een abonnement met downloadsnelheden die boven 200 Mbps liggen.

Fiber of geen fiber?

Wanneer je op zoek bent naar dergelijke abonnementen, dan kom je al snel in het segment van fiber terecht. Die abonnementen bieden je meteen genoeg bandbreedte en dus ook hogere snelheden. Meer bandbreedte betekent meer ‘rijbanen’ de digitale snelweg aanbiedt voor het internetverkeer. Dit zorgt voor een snellere internetverbinding.

De internetproviders in ons land zijn volop bezig met de uitrol van hun fibernetwerken. Daardoor is de technologie nog niet overal aanwezig. Controleer dus zeker of fiber al op jouw adres beschikbaar is wanneer je voor zo’n abonnement kiest.

Goedkoopste internetabonnement vanaf 55 euro

Het goedkoopste internetabonnement met de hoogste snelheden vinden we bij Mobile Vikings. Je betaal er 55 euro voor snelheden tot liefst 1.000 Mbps. Het gaat hier om een fiberabonnement dat bovendien ook veruit het goedkoopste is in de markt. Ter vergelijking: voor 1.000 Mbps betaal je 67 euro per maand bij VOO en 71 euro bij Orange.

Zen Fiber van Orange kost je 61 euro per maand en biedt je 400 Mbps per maand. Laat je hier niet misleiden door de naam van het abonnement: het gaat niet om een echte fiberaansluiting, maar om technologie met een coaxiale aansluiting. Hiervoor hoeft er geen glasvezelkabel beschikbaar te zijn op jouw adres. Het All-Internet abonnement van Telenet is met 61,14 euro per maand net iets duurder en biedt je snelheden tot 300 Mbps.

Meer dan bandbreedte alleen

Er zijn meer factoren dan overbelasting alleen die tot traag internet kunnen leiden. Mogelijk gebruik je een oude modem of router, of is je apparatuur niet goed ingesteld. Dat kan je internetsnelheid meteen drukken. Heb je apparatuur van je provider? Neem dan contact op om te vragen of alles up-to-date en juist geconfigureerd is.

Het is jammer als je voor snel internet betaalt en niet alle voordelen benut. Denk je dat je internet opeens langzamer werkt? Of komen bestanden niet aan die je verstuurd hebt? Dan is het slim om je internetsnelheid te controleren.

Wil jij ook genieten van een uitstekende internetverbinding? Bij Mijnvergelijker.be vergelijken we verschillende providers. Zo vind jij direct een abonnement dat bij jou past.