Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Koppelverkopen tijdens de feestdagen: een voordelige smartphone en abonnement

Moeder en dochter kiezen een Samsung Galaxy S23 Ultra tijdens de koppelverkoop van Proximus

Tijdens de feestdagen pakken providers, zoals Telenet, Proximus en Orange uit met promoties op smartphones en smartwatches. Maar wie van een lage prijs wil genieten, moet daar vaak ook een abonnement bij kopen. Welke koppelverkopen de verschillende providers bieden, lees je in dit artikel. 

Koppelverkopen springen natuurlijk altijd in het oog. Maar zijn koppelverkopen ook op lange termijn voordelig? Welk abonnement neem ik het beste? Hoelang zit ik eraan vast? Hoeveel kost het om mijn contract vroegtijdig stop te zetten? Maar ook: hoeveel zou ik anders voor het toestel betalen?

Proximus: Samsung Galaxy S23 Ultra vanaf 199 euro

Bij Proximus koop je een Samsung Galaxy S23 Ultra vanaf 199 euro in plaats van 1.399,99 euro. Hierbij moet je ook voor 24 maanden een mobiel abonnement en de DataPhone-optie van 3,5 GB nemen. Dit kost 35 euro per maand.

Als je daarbovenop Mobilus Easy van 19,99 euro met onbeperkt bellen en 10 GB mobiele data neemt, betaal je in totaal 54,99 euro per maand. Omgerekend komt dit op 1.319,76 euro voor 2 jaar. Samen met de 199 euro voor de smartphone betaal je zo in totaal 1.518,76 euro.

Gelijkaardig abonnement bij Youfone

Bij Youfone betaal je 12 euro per maand voor een gelijkaardig abonnement met onbeperkte belminuten en 12 GB mobiele data. Tel daar en gloednieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra bij op en je betaalt voor 24 maanden in totaal 1.687,99 euro. Ook voor het kleinere abonnement van 9 euro per maand betaal je bij Proximus nog altijd minder. 

Conclusie: deze koppelverkoop biedt je waar voor je geld. Tenminste als een abonnement met onbeperkte belminuten en 13,5 GB mobiele data past bij je persoonlijke verbruiksnoden, wat bij veel mensen ook het geval zal zijn. Bijkomend voordeel is dat je via de promotie van Proximus je aankoop spreidt doorheen de tijd. 

Orange: Apple iPhone 15 vanaf 99 euro

Voor een nieuwe iPhone 15 met 128 GB betaal je 969,95 euro. Momenteel betaal je bij Orange hier 99 euro voor als je een Smart Data-abonnement van 5 GB toevoegt aan je gewone Orange-abonnement. Dit kost 35 euro per maand. Een andere optie is het abonnement Go Plus met 20 GB en onbeperkt bellen. Dit kost 58 euro per maand. 

Je moet het abonnement 24 maanden nemen. De totale kostprijs van de iPhone en het abonnement komt na twee jaar op 1.491 euro. Hierdoor ligt de kostprijs dus hoger, dan wanneer je de iPhone 15 nieuw koopt en een goedkoper, maar vergelijkbaar abonnement neemt bij een andere provider.

Telenet: Apple Watch Ultra 2 GPS voor 799 euro

Bij Telenet bespaar je 100 euro op de Apple Watch Ultra 2 GSP smartwatch. Daarbij moet je één of meer van de volgende diensten nemen voor minstens 12 maanden: internet, kabelabonnement, Telenet TV, vaste telefonie of mobiele telefonie.

De goedkoopste (mobiele) abonnementen kosten je 16 of 20,94 euro per maand. Omgerekend over een periode van één jaar betekent het dat je dan meer betaalt dan wanneer je de smartwatch nieuw aankoopt en elders een goedkoper mobiel abonnement afsluit met maandelijks meer mobiele data.

Kies een abonnement dat past bij je verbruik

De Samsung Galaxy S23 Ultra vanaf 199 euro bij Proximus is mogelijk de moeite waard. Hou rekening dat het bijhorende abonnement moet passen bij je persoonlijke verbruik. Vergeet bovendien niet om je contract stop te zetten voor de contractuele termijn verstreken is, dan dien je de resterende waarde van het toestel te betalen aan je provider.