Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Proximus en BASE bieden nu meer mobiele data aan: hoe interessant zijn die formules?

Vader en zoon kijken naar de smartphone.

Nadat eerder dit jaar Mobile Vikings, Orange en Scarlet hun datavolumes verhoogden, volgen nu ook BASE en Proximus. Mijnvergelijker.be zocht uit of die operatoren daardoor nu aantrekkelijker zijn.

Na Mobile Vikings, Orange en Scarlet verhogen nu ook Proximus en BASE het datavolume van verschillende formules. En opvallend: terwijl een verhoging van je datavolume in het verleden vaak gepaard ging met een verhoging van de maandelijkse abonnementskosten, is dat nu niet het geval. 

Nieuwe formule bij Proximus

Op 2 mei kreeg een van de vier gsm-abonnementen van Proximus een upgrade: het Mobile Maxi-abonnement, dat 29,99 euro per maand kost, omvat sindsdien 20 GB extra. Het maandelijks surfvolume komt zo op 70 GB. 

Daarnaast voegde de provider ook een nieuwe formule toe: Mobile Smart. Je belt en sms’t er onbeperkt mee en surft tot een limiet van 35 GB. Voor dat abonnement betaal je maandelijks 24,99 euro. De abonnementen Mobile Essential (5 GB voor 16,99 euro), Mobile Easy (10 GB voor 19,99 euro) en Mobile Unlimited (300 GB voor 49,99 euro) bleven ongewijzigd.

BASE: veel meer data

Bij BASE vond de abonnementswijziging op 11 april plaats. Ook hier stond daar geen prijsverhoging tegenover. De abonnementen van 15 euro omvatten voortaan 8 GB in plaats van 6 GB. Als je een abonnement van 20 of 29 euro per maand hebt, krijg je er 10 GB bij tot je maandelijks beschikt over 25 of 50 GB. Voor 39 euro per maand krijg je het meeste data bij BASE: 120 GB, terwijl dat ervoor 100 GB was.

De extra mobiele data zijn voor BASE-klanten extra interessant door de BASE Data Jump. Wie data overheeft op het einde van de maand, ziet die automatisch overgezet naar de maand daarop. 

Telecom vergelijken blijft een must

De abonnementswijzigingen bij Proximus en BASE betekenen bovenal één ding: vergelijken! De extra datavolumes voor dezelfde prijs maken de abonnementsformules immers interessanter. 

Te beginnen met het Mobile Maxi-abonnement van Proximus: op het vlak van aantal GB valt dat abonnement tussen hey! (80 GB voor 25 euro) en yoin (40 GB voor 18 euro). Als we een en ander omrekenen, dan zien we snel dat je bij hey! meer waar voor je geld krijgt, maar ook dat 1 GB je voortaan minder kost bij Proximus dan bij yoin. Bij de oude abonnementsformule was dat niet het geval.

En wat met de nieuwe formule, Mobile Smart? Met 35 GB per maand voor 24,99 euro komt de formule op de twaalfde plek terecht in termen van datavolume. BASE 29 (29 euro voor 40 GB), Flash van Mega (17 euro voor 30 GB) en Go Plus van Orange (23 euro voor 30 GB) vormen de rechtstreekse concurrenten. Met een prijs van 17 euro per maand is Flash van Mega interessanter. Omgerekend naar de prijs per GB, doet Mobile Smart het dan weer net iets beter dan BASE of Orange.

BASE aantrekkelijker dan ooit

Wat betekent de dataverhoging voor de abonnementen van BASE? Wel, flink wat. BASE 15 komt als formule op gelijke voet te staan met Mobile Vikings en laat ook Go Light van Orange achter zich. 

Dat stellen we niet alleen vast bij de kleinste dataformule. Hoe hoger de datavolumes bij BASE, hoe interessanter de nieuwe formules geworden zijn. BASE geeft daarmee onder meer Scarlet, Mobile Vikings en edpnet het nakijken. Dat is het beste bewijs dat regelmatig vergelijken loont!