Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Solden op telecom: bij verschillende providers lagere prijzen voor internet, tv en telefonie

Oudere dame geniet van kortingen op telecomabonnementen.

Bij verschillende providers is januari de soldenmaand bij uitstek. Geniet van promoties op je internet-, tv- of telefonieabonnementen. Maar zijn die aanbiedingen ook echt de moeite waard? Mijnvergelijker.be geeft enkele tips.

Tijdens de soldenmaand proberen ook telecomproviders, zoals Orange, Proximus of Telenet nieuwe klanten aan te trekken. Dit doen ze via interessante promoties. Vaak scoor je een voordelige prijs voor op all-in bundels met tv, internet en mobiele telefonie. 

Korting: interessant of niet?

1. Bekijk de voorwaarden

Geldt de korting enkel voor nieuwe klanten of kunnen bestaande klanten er ook hun voordeel mee doen? Soms moet je ook voor een bepaalde klant zijn om een korting te krijgen.

2. Bereken de jaarlijkse prijs

Hoeveel betaal je jaarlijks voor een all-in bundel, inclusief de korting? Enkel zo kan je de prijs vergelijken met een all-in bundel bij je huidige of een andere provider. Daarnaast weet je of het voordeliger is bepaalde diensten bij verschillende providers af te nemen. 

3. Persoonlijke verbruiksnoden 

Bekijk ook of de abonnementen (met promotie) aansluiten bij je persoonlijke noden. Als je nauwelijks mobiele data gebruikt, is het nutteloos om voor een abonnement met onbeperkte data te kiezen. Tip: op je telecomfactuur zijn vind je je verbruik.

Korting bij Proximus

Momenteel zijn we gelijkaardige kortingen. Proximus geeft nieuwe klanten een korting van 25 euro per maand tijdens de eerste 3 maanden van je Flex-pack. Samen met het wegvallen van de installatiekosten komt dat voor een Flex S-bundel neer op een jaarlijkse besparing van 134 euro. Je betaalt het eerste jaar zo 980,88 euro i.p.v. 1.114,88 euro. Je kan dus flink besparen, ook al liggen de oorspronkelijk abonnementskosten vrij hoog.

Korting bij Telenet

Voor de Easy Internetformule bij Telenet krijg je als nieuwe klant het eerste jaar maandelijks 5 euro korting. Normaal betaal je daarvoor 1.024,92 euro per jaar. Door de promo kan je daar 60 euro op besparen. Let wel: de opstartkosten van 135 euro vallen hier niét weg. M.a.w. het besparingpotentieel bij Telenet valt eerder tegen. De opstartkosten vallen namelijk niet weg. 

Korting bij Orange

Als nieuwe klant bij Orange voor een Love Trio-abonnement met Go Light krijg je de eerste 6 maanden 10 euro korting op de internetfactuur. Daarbovenop krijg je levenslang 7 euro korting per maand op je gsm-factuur. Samen is dat goed voor een korting van 144 euro het eerste jaar. Bij Orange vallen ook de opstartkosten van 59 euro weg. Zo betaal je het eerste jaar 780 euro in plaats van 1.043 euro.

Het abonnement bij Orange biedt het meeste waar voor je geld. Je geniet van een internetsnelheid tot 150 Mbps en 40 GB mobiele data. Als het op all-in bundels aankomt, bestaan er momenteel geen goedkopere opties op de markt. 

Geen all-in-bundel, maar afzonderlijk abonnement

Stel dat wel voor elke dienst afzonderlijk de goedkoopste optie kiezen? Aangezien er geen losse tv-abonnementen op de markt zijn, moeten we opteren voor een bundel van internet en tv. Met 65 euro per maand en 59 euro aan opstartkosten voor nieuwe klanten is Orange de goedkoopste voor onbeperkt internet met snelheden tot 150 Mbps en tv met alle zenders. 

Neem je daar een mobiel abonnement bij, dan krijg je korting en vallen de opstartkosten weg, waardoor je evenveel betaalt. Het goedkoopste mobiele abonnement met onbeperkte telefonie en 40 GB mobiele data vinden we voor 20 euro per maand bij Youfone.

Dat brengt ons op een totaalprijs van 1.073 euro per jaar. Met andere woorden: ja, de aanbieding voor een Love Trio-abonnement met Go Light bij Orange is écht de moeite waard voor nieuwe klanten. Het besparingspotentieel bedraagt namelijk zo’n 300 euro.