Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Succesvol concerttickets kopen? Met deze 6 tips vergroot je je kansen!

Vrienden genieten van een festival.

De ticketverkoop voor heel wat festivals komt dichterbij. Voor sommige festivals zijn er helaas slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Zo waren de zondagtickets voor Rock Werchter direct verkocht. Mijnvergelijker.be geeft tips hoe je je kans om een ticket te bemachtigen, vergroot.

De kans dat je voor Tomorrowland een kaartje bemachtigd, verkleint jaar na jaar. Vorig jaar vlogen zo’n 100.000 tickets op driekwartier de deur uit. Met deze tips vergroot je je kansen.

1. Maak verschillende accounts aan

Maak vooraf een account aan op verschillende ticketsites. Zo hoef je je persoonlijke gegevens en betalingsgegevens niet meer in te vullen tijdens je aankoop. Voor Tomorrowland moet je je bijvoorbeeld eerst registreren op de website van het festival. Voor deze registratie heb je bovenstaande gegevens nodig. Houd dus zeker ook je bankkaart bij de hand.

2. Snelle en stabiele internetverbinding

Om je kans op tickets te vergroten is een stabiele internetverbinding een must. Dit zegt ook Jeroen Baert, computerwetenschapper en medewerker van de podcast Nerdland. “Gebruik een ethernetkabel. Zo heb je direct verbinding met je modem en het internet. Zo kunnen er geen stoorzenders optreden”, vertelt Baert.

Tickets kopen via je smartphone of tablet valt niet aan te raden, aangezien je daarbij draadloos surft via wifi. “Het zorgt voor een zwakkere en tragere verbinding. Dat geldt zeker wanneer je tickets wil bestellen terwijl je je verplaatst en surft via 4G of 5G“, meldt Baert.

3. Benut je thuisverbinding en 4G of 5G

Het is niet nuttig om met verschillende pc’s tickets te kopen. “De meeste ticketsystemen filteren de websitebezoekers op IP-adres. Zowel je tablet, laptop als desktop-pc maken via dezelfde modem een verbinding en hebben voor de buitenwereld dus hetzelfde IP-adres. Wat wel kan helpen is om zowel op je thuisverbinding als op je mobiele verbinding via 4G of 5G een poging te wagen”, zegt Baert. Dat zijn namelijk twee aparte netwerken.

4. Gebruik een up-to-date browser

Welke internetbrowser je gebruikt, speelt volgens Jeroen Baert geen rol. “Zolang je een up-to-date versie van een moderne browser gebruikt, zou dat geen verschil mogen maken.” Kies dus zelf of je liever op Edge, Firefox, Safari, Opera, Chrome of Brave surft.

5. Schakel je adblocker uit

Jeroen Baert geeft een belangrijke tip. “Je schakelt best je adblocker uit. Het blokkeren van bepaalde elementen op de webpagina kan roet in het eten gooien bij sommige ticketreservatiesystemen.”

6. Vernieuw je pagina niet

Als je je pagina vernieuwt, is de kans groot dat je weer aan het einde van de wachtrij komt te staan. Ook voortdurend op vernieuwen klikken om als eerste toegang te krijgen, kan nadelig zijn. “Mogelijk ziet het ticketsysteem die overvloed aan aanvragen als een soort cyberaanval en zal je niet binnen geraken”, zegt Baert.