Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Wat zijn de beste bundels voor internet en tv als je werkgever je gsm-abonnement betaalt?

Vrouw staat recht met laptop in de maand en geniet van supersnel internet dankzij fiber

Als je werkgever je mobiel abonnement betaalt, spaar je al een aardige kost uit. Maar meestal wil je graag ook genieten van televisie en internet, wat je werkgever waarschijnlijk niet betaalt. Wat zijn dan de meest interessantste abonnementen?

Als je werkgever je volledige gsm-factuur betaalt, hoef je van een mobiel abonnement niet wakker te liggen. Soms betaalt hij ook een deel van je factuur, wat we een split bill-regeling noemen. In dit geval betaalt je werkgever een afgesproken maximumbedrag aan de gsm-operator en krijg jij als werknemer een extra factuur voor de resterende som. Opnieuw moet je zelf geen gsm-abonnement meer regelen. 

Maar wat als je ook televisie en vast internet wil? Wat zijn op dit moment de interessantste opties voor die combinatie?

Waar betaal je het minst voor tv en vast internet?

Via Mijnvergelijker.be vind je het antwoord in enkele klikken. De beste prijs voor deze combinatie zonder korting, vind je momenteel bij Orange, namelijk Start Fiber: onbeperkt vast internet met een downloadsnelheid van 150 Mbps en uploadsnelheid van 15 Mbps, gecombineerd met digitale televisie (20 zenders) op al je schermen via de Orange TV Plus-app. Per maand betaal je 59 euro, met een eenmalige activatiekost van datzelfde bedrag.

Twee andere telecomoperatoren geven kortingen die hun formules voordeliger maken. Telenet geeft de eerste zes maanden 31,18 euro korting op All-Internet. Daarmee betaal je dat eerste half jaar 43,02 euro per maand voor onbeperkt surfen met een maximale downloadsnelheid van 300 Mbps en digitale televisie (93 zenders) op al je schermen via de Telenet-decoder en Telenet TV-app. De activatie en installatie kosten samen 135 euro, maar via Mijnvergelijker.be krijg je een korting van 25 euro.

Of je gaat voor Easy Internet van Telenet, de op een na goedkoopste optie. Het omvat digitale televisie (93 zenders) op al je schermen via de Telenet-decoder en Telenet TV-app, een maximale downloadsnelheid van 150 Mbps, en een downloadlimiet van 150 GB. Volstaat dat voor jou, dan betaal je nu tijdens de eerste zes maanden 33,29 euro in plaats van 64,47 euro. Installatie en activatie kosten je 135 euro, maar je krijgt 15 euro korting via Independer.be.

De beste prijs voor televisie + vast internet scoor je momenteel als je kiest voor Flex S van Proximus. Normaal kost het abonnement je 72,99 euro per maand, maar op dit moment is Flex S twee maanden lang gratis. Bovendien betaal je tijdelijk geen installatiekosten (-59 euro) én krijg je 50 euro korting, als je via Mijnvergelijker.be voor Flex S kiest. Met Flex S surf je onbeperkt (tot 3 TB) met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps. Bovendien kijk je digitale televisie op al je schermen via de Proximus-decoder en Proximus Pickx-app.

Sneller internet

Dan is Giga Internet van Telenet misschien interessant voor jou: digitale televisie op al je schermen via de Telenet-decoder en de Telenet TV-app, maar bovenal onbeperkt en vast internet met een maximale downloadsnelheid van 1.000 Mbps. Dat alles kost het eerste half jaar 61,14 euro per maand, of 31,18 euro minder dan het normale bedrag van 92,32 euro per maand. Voor de installatie en activatie betaal je opnieuw 135 euro, maar met 25 euro korting via Independer.be.

En wat met de gigabytes mobiele data die je via het gsm-abonnement van je werkgever kan verbruiken? Krijg je 10 GB, gebruik die dan gerust op: erg veel verschil maakt het niet in je keuzes rond vast internet. Zeker niet als je weet dat we vandaag thuis gemiddeld 251 GB per maand verbruiken.