Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Welke telecompakket kies je het beste? Dat hangt af van je profiel!

Jongetje raakt televisie aan die in de living staat

De zoektocht naar een telecomabonnement dat bij je past is niet altijd evident. Ga je voor een all-in bundel of sluit je aparte abonnementen af voor internet en mobiel? Is het verstandig om alles bij dezelfde provider te nemen? Het antwoord hierop hangt in de eerste plaats af van jouw persoonlijk verbruiksprofiel. 

Providers bieden een groot aanbod aan formules en prijscategorieën. Wil je weten wat voor jou de interessantste abonnementsformule is? Toets je profiel dan af aan een (fictief) voorbeeld. Het aantal gezinsleden, het mobiele dataverbruik, de mate waarin je tv kijkt en hoe, de momenten waarop je films en series streamt: het zijn stuk voor stuk factoren die een invloed hebben.

Het beste telecomabonnement voor een gezin

Welk telecompakket is vandaag het interessantst voor een gezin met vier personen? Het beste zit zowel internet, mobiele telefonie als tv inbegrepen.

We kiezen daarbij niet voor het eerste het beste abonnement: aangezien zoon en dochter in ons voorbeeld elke avond films streamen, is onbeperkt internet aan een voldoende hoge snelheid (minstens 100 Mbps) geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt voor het mobiele datavolume dat per persoon zeker 10 GB moet bedragen.

Uit onze vergelijking blijkt dat Proximus de interessantste formule biedt voor een abonnement met vier simkaarten. Een Flex XS-bundel kost je maandelijks 120,99 euro. Het omvat onbeperkt internet met snelheden tot 100 Mbps. Met elke simkaart bel je onbeperkt en heb je 10 GB mobiele data om mee te surfen. Tv-kijken doe je in dit geval via de Proximus-app, wat betekent dat je een twintigtal zenders kan bekijken. 

Wil je van een volledig zenderaanbod genieten, dan neem je beter Flex S, voor 129 euro per maand. Ook hiermee is Proximus de goedkoopste.

Telecomabonnement voor jongeren

Voor jongeren is een mobiel abonnement met een groter datavolume vaak een noodzaak. Scrollen op sociale mediakanalen zorgen voor een groot dataverbruik Hetzelfde geldt voor internet: gamende en streamende kinderen wegen vaak zwaar door op de internetverbinding.

Daarom sluit je het beste het mobiele abonnement van je kind apart af. Dit abonnement maakt dus geen deel uit van het gezinsabonnement. Op die manier kies je eenvoudig voor een hoger datavolume. 

In de categorie tot 20 GB per maand komt Youfone met 12 euro per maand als goedkoopste uit de bus. Wil je onbeperkt kunnen bellen, dan betaal je 14 euro. Ook voor abonnementen met 30 GB is Youfone met 17 euro de goedkoopste.

Het snelste internet

Het snelste internet tegen de laagste prijs vind je voor 55 euro per maand bij Mobile Vikings. Het gaat om een fiberabonnement, wat snelheden tot 1.000 Mbps mogelijk maakt. Let wel: hiervoor moet je woning over een fiberaansluiting beschikken.

Is dat niet het geval, dan vinden we de interessantste formule bij Orange. Zen Fiber kost je 61 euro per maand en levert snelheden tot 400 Mbps op. De naam omvat dan wel ‘fiber’, toch gaat het hier nog om een klassieke kabelverbinding.

Telecomabonnementen voor 65+

Voor oudere personen zijn vooral telefonie en tv doorgaans van belang. Bovendien maakt de iets oudere generatie nog graag gebruik van een vaste telefoonlijn. Internet en mobiele telefonie zijn minder van belang, waardoor een basispakket meestal volstaat. 

Het Love Trio-abonnement met Go Light van Orange is hier het interessantst. Het omvat onbeperkt internet met een maximumsnelheid van 150 Mbps, een mobiel abonnement met 150 belminuten en 4 GB mobiele data, alle tv-zenders via decoder en een vaste telefoonlijn. Kostprijs: 81 euro per maand. 

Toch liever onbeperkt bellen via mobiel? Love Trio met Go Plus is ook met vaste lijn de goedkoopste optie, en je krijgt meteen ook 20 GB mobiele data.

Elke vergelijking gaat uit van de beste prijs zonder korting. Dankzij tijdelijke kortingen of promoties ben je mogelijk nog goedkoper af bij een andere operator. In de vergelijker van Mijnvergelijker.be zie je makkelijk met welke tijdelijke kortingen of promo’s je jouw slag kan slaan.