Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Youfone wordt yoin, maar blijft prijsbreker: kan je nu nog meer besparen?

Vrouw houdt gsm in de hand en bekijkt of ze kan overstappen van provider

Sinds april gaat de lowcostoperator en prijsbreker Youfone als yoin door het leven. Onder die nieuwe naam blijft yoin heel voordelige tarieven aanbieden, zeker als het op mobiele data aankomt. Mijnvergelijker.be gaat voor jou na hoe je sinds de naamsverandering nog meer kan besparen.

Klanten van Youfone hadden het ongetwijfeld al gemerkt: Youfone heet voortaan yoin. De oorzaak van die naamsverandering vinden we bij onze noorderburen. Daar heeft de grote telecomspeler KPN Youfone Nederland overgenomen en daar kwam ook een rebranding bij kijken, inclusief naamsverandering.

Youfone-klanten kregen de boodschap dat ze “blijven genieten van de beste prijs op het beste netwerk”. En dat klopt: het netwerk van Proximus, waar yoin gebruik van maakt voor zijn dienstverlening, werd door Testaankoop al drie jaar op rij uitgeroepen als beste mobiele netwerk van België.

Youfone blijft als Yoin prijsbreker

Yoin blijft ook absoluut prijsbreker, met bijvoorbeeld 12 GB data en 200 belminuten voor 10 euro per maand. Voor 2 euro extra bel je al onbeperkt. De eerste opvolger in zowel datavolume als onbeperkt bellen is Mobile Vikings met 15 euro per maand en 15 GB per maand.

Bespaar nog meer als nieuwe klant

Zeker! Bij yoin krijg je als nieuwe klant 50 procent korting gedurende de eerste drie maanden. Een abonnement met 12 GB mobiele data en onbeperkt bellen en sms’en, kost je zo slechts 6 euro per maand. Bovendien krijg je via Mijnvergelijker.be ook een éénmalige korting van 10 euro. Alles samen bespaar je zo 28 euro tijdens de eerste drie maanden. 

Vergelijk na 3 maanden opnieuw

Als je er het maximum uit wil halen, vergelijk je na die drie maanden de operatoren, prijzen en promo’s het beste opnieuw. Zo komen we bij Flash uit, het gsm-abonnement van energieleverancier Mega

Een abonnement met 15 GB en onbeperkt bellen kost er normaal 17 euro per maand, maar op dit moment slechts 12 euro gedurende de eerste twee maanden: evenveel als de standaard-abonnementskost bij yoin, maar met meer mobiele data. Na die twee maanden kan je weer overschakelen naar yoin. Als nieuwe yoin-klant kan je zo 28 euro besparen én geniet je daarna twee maanden van 3 GB extra per maand voor dezelfde prijs.

Wat met bestaande yoin-klanten?

Bestaande yoin-klanten genieten niet mee van de promoprijs gedurende de eerste drie maanden. Maar dankzij een tijdelijke overstap naar Flash krijgen ze wel twee maanden 15 GB per maand voor dezelfde prijs die ze bij yoin betalen.

Hebben zij nog andere opties? Interessante promo’s voor een gelijkaardig aanbod als dat van yoin zijn er op dit moment niet, tenzij je er geen probleem mee hebt om in te boeten op je maandelijkse belminuten en datavolume. 

Door een half jaar over te stappen naar een Go Light-abonnement geniet je als nieuwe Orange-klant van 150 belminuten en 6 GB data voor 10 euro in plaats van 14 euro per maand. Door daarna weer over te stappen naar yoin, kan je zo 12 euro per jaar besparen. Maar laat ons eerlijk zijn: dat is de overstap wellicht niet waard, zeker als we kijken naar de andere formules van yoin.