Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Gsm-abonnement zonder mobiele data? Zijn ze nog beschikbaar?

Koppel bekijkt de beste internetproviders volgens Testaankoop in hun zetel.

Wie vandaag surft op het internet doet dat meestal met de smartphone. Maar wat als jij niet mobiel surft en toch bereikbaar wil blijven? Kan je dan een abonnement afsluiten zonder mobiele data? Mijnvergelijker.be zocht het uit. 

Er zijn nog altijd mensen die niet mobiel surfen, maar die misschien wel onderweg bereikbaar willen zijn. Welke abonnementen zijn interessant voor hen?

Onderzoek Deloitte en Statbel

Volgens onderzoek van Deloitte bezit minstens 92% van de Belgen een smartphone. Van de 18- tot 24-jarigen heeft zelfs 97% een smartphone op zak. Uit cijfers van Statbel blijkt dat we ook vaker met onze smartphone surfen. Zo surft 95% van de 16- tot 74-jarigen op het internet en 92% daarvan doet dat via de smartphone.

5% van 16- tot 74-jarigen surft dus nooit. Meer nog: 2% had drie maanden voor de enquête van Statbel geen internet gebruikt en 3% had dat zelfs nog nooit gedaan. Een percentage dat toeneemt bij de oudere bevolking: van de 65- tot 74-jarigen maakt 16% geen gebruik van het internet (of toch niet in de drie maanden voor de bevraging).

Met andere woorden: 

Prepaidkaarten zonder mobiele data

Je kan nog altijd prepaidkaarten voor je gsm kopen, bij verschillende operatoren. Neem nu bijvoorbeeld de Tempo Easy-kaart van Orange. Met een kaart van 10 euro heb je recht op 100 belminuten, 100 sms’en of 100 MB mobiele data.

Met een Pay&Go+-herlaadkaart voor 10 euro van Proximus bel je 33 minuten of stuur je 83 sms’en, maar krijg je ook een gratis bonus van 10 minuten bellen, 500 sms’en en 500 MB mobiele data.

De prepaidkaart van 10 euro bij Mobile Vikings biedt ofwel tot 25 belminuten, onbeperkt sms’en en 1 GB, ofwel tot 50 minuten bellen, onbeperkt sms’en en 512 MB mobiele data.

Met een herlaadkaart van 10 euro bij BASE bel je 40 minuten (of onbeperkt naar andere BASE-nummers), stuur je 250 sms’jes en heb je 1 GB mobiele data.

Toch een abonnement kiezen?

De prepaidkaarten van bovenstaande providers moet je binnen een bepaalde tijd opgebruiken. De Tempo Easy-kaart van Orange en de Pay&Go+-kaart van Proximus zijn één jaar geldig. Proximus biedt ook nog gratis bonus 31 dagen. De prepaidkaart bij Mobile Vikings moet je binnen de maand opgebruiken. Net als de onbeperkte belminuten, de 250 sms’en en de 1 GB mobiele data bij BASE.

Als je per maand meer minuten belt of sms’t dan wat deze kaarten bieden, is een abonnement vaak interessanter, ook al gebruik je de mobiele data in het abonnement niet. Zo biedt Youfone een gsm-abonnement voor 7 euro per maand waarmee je tot 200 minuten belt of 200 sms’en stuurt. Daarbij krijg je 4 GB mobiele data. Scarlet biedt met Scarlet Red voor 8 euro 300 belminuten, onbeperkt sms’en en 1 GB data. Ook edpnet biedt voor 8 euro een abonnement met 400 belminuten of sms’jes, 2 GB mobiele data en gratis bellen en sms’en naar andere edpnet mobile-abonnees in België.

Wil jij weten welk abonnement voor jou het interessantste is? Vergelijk verschillende providers via Mijnvergelijker.be en sluit vandaag nog je abonnement af.