Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Zorgeloos mobiele data verbruiken? Kies uit deze abonnementen

Man bekijkt bekijkt smartphone terwijl hij in de zetel zit

Sommige mensen gebruiken extreem veel mobiele data. Kies voor het juiste abonnement. Zo voorkom je dat je je datalimiet overschrijdt en moet je op het einde van de maand niet extra te betalen. 

Het gemiddelde dataverbruik van de Belgische consument ligt ergens tussen 5 en 6 GB per maand. Maar je dataverbruik kan snel oplopen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je tijdelijk zonder vast internet zit en je via een mobiele hotspot moet werken. In dit geval is een uitgebreid mobiel data-abonnement geen overbodige luxe. Uiteraard ligt de prijs van dergelijke abonnementen vaak ook hoger.

Onbeperkte data met 300 GB

Een abonnement van 300 GB voorziet je zo goed als onbeperkt van mobiele data. De goedkoopste formule hiervoor vind je bij Orange. Go Extreme kost je 47 euro per maand. Voor dezelfde formule (Mobilus Unlimited) betaal je bij Proximus 49,99 euro per maand.

Abonnementen tot 100 GB 

Zoals gezegd: extreme datavolumes tot 300 GB zijn in de meeste gevallen overdreven en onnodig, tenzij je 24 op 24 data verbruikt. Met formules tot 100 GB kom je ook al een heel eind. BASE is de operator die je het grootste datavolume biedt in het segment onder de formules met 300 GB. Voor 39 euro per maand heb je er een abonnement met 100 GB per maand.

VOO volgt met de formule SOLO Mobile, die je 90 GB biedt voor 43 euro per maand. Normaal gezien omvat dit abonnement ‘slechts’ 30 GB, maar VOO voegt momenteel extra data toe aan al zijn mobiele bundels. Iets kleinere abonnementen vind je ij Hey! (80 GB, 25 euro per maand) en Mobile Vikings (70 GB, 29 euro per maand). 

Abonnementen van 50 GB of minder

Ook abonnementen met mobiele datavolumes tussen 20 en 50 GB beschouwen we als abonnementen met een datavolume dat voldoende hoog ligt om zonder zorgen mobiel te surfen. Proximus is met Mobilus Maxi de enige met een abonnement van 50 GB in zijn gamma (29,99 euro per maand). Voor ongeveer dezelfde prijs krijg je 40 GB bij BASE.

Tot slot zijn er de abonnementen met 30 GB per maand. In dat segment is Youfone de duidelijke prijsbreker, met abonnementen voor 17 of 19 euro per maand. VOO biedt je 30 GB voor 26 euro per maand.

De prijs per GB

Prijzen vergelijken van mobiele abonnementen met verschillende datavolumes is niet eenvoudig. Het best bekijk je hoeveel je betaalt per gigabyte mobiele data. Zo betaal je bij abonnementen met 300 GB de hoogste totaalprijs, maar betaal je minder per gigabyte. 

Voor GO Extreme van Orange betaal je 0,16 euro per GB. Mobilus Unlimited rekent je 0,17 euro per GB aan. Puur op basis van de kostprijs per gigabyte zijn dat eigenlijk goedkope abonnementen. Maar ze zijn natuurlijk alleen maar zinvol wanneer je die grote datavolumes ook echt opgebruikt.

In het segment tussen 50 en 100 GB per maand krijg je de meeste waar voor je geld met het abonnement van 80 GB bij Hey!, waar je 0,31 euro betaalt per GB. Ter vergelijking: kies je voor een abonnement met 90 GB bij VOO, dan betaal je 2,10 euro per GB. Zoek je naar een abonnement met een datavolume onder de 50 GB, dan betaal je bij Youfone met 0,56 euro het minst voor een gigabyte.