Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Een uitvaartverzekering afsluiten: vanaf welke leeftijd is het interessant? 

Oudere man sluit uitvaartverzekering af
Artikel gecontroleerd door Mariska Poiesz, expert uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering is niet alleen nuttig als je een dagje ouder wordt. Integendeel, hoe vroeger je ze afsluit, hoe voordeliger. Mijnvergelijker.be legt uit.

Hoe vroeger, hoe beter

Nogal wat mensen denken dat het pas zinvol is een uitvaartverzekering af te sluiten als hun pensioen nadert. Niets is minder waar. Ook jonge mensen hebben baat bij een verzekering die alle kosten en vaak ook de formaliteiten voor hun uitvaart dekt. Je kan al een uitvaartverzekering afsluiten vanaf de leeftijd van 18 jaar. 

Waarom op jonge leeftijd een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een TAK 21-verzekering die later de kosten van je uitvaart dekt. Je betaalt een jaarlijkse verzekeringspremie, die je soms als kost kan inbrengen in het kader van langetermijnsparen. Je betaalt dan minder belastingen. Een nog belangrijker voordeel is dat je op jongere leeftijd een lagere premie betaalt. De kans op overlijden neemt immers toe naarmate je ouder wordt. Dus hoe ouder je bent, hoe hoger de premie die je betaalt. 

Laten we als voorbeeld een prijssimulatie op Mijnvergelijker.be nemen voor een uitvaartverzekering met een betaling gespreid over 15 jaar. Sluit je ze af op 56-jarige leeftijd, dan betaal je jaarlijks € 369,77. Bij afsluiting op 34-jarige leeftijd betaal je per jaar slechts € 257,29. Dat komt na 15 jaar neer op een prijsverschil van maar liefst € 1687,20!

En de maximumleeftijd voor een uitvaartverzekering?

In principe bepaal je zelf over hoeveel tijd je de betaling van je uitvaartpremies wil spreiden. Het kan gaan over een periode van 5 tot meer dan 35 jaar. Hou er rekening mee dat de maximumleeftijd waarop de betaling van de premies rond moet zijn, varieert van 69 tot 80 jaar, afhankelijk van de verzekeraar. Hoe hoger je leeftijd bij intekening, hoe korter de spreidingsperiode van de betalingen wordt. Op tijd beginnen is dus de boodschap!

Snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken? Met Mijnvergelijker.be vergelijk je makkelijk diverse verzekeraars en zie je meteen hoeveel je kan besparen op je verzekering!