421, 26072
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Laat uw festival niet vergallen door Murphy

Laat uw festival niet vergallen door Murphy

Waarop moet u letten als u naar een festival gaat? U gaat er uiteraard heen om van de muziek te genieten, maar soms slaat het noodlot toe. U kunt er gewond raken of ongewild zelf iemand verwonden. En wat als uw tent op de camping een struikelblok voor een medekampeerder wordt? Dan bent u maar beter goed verzekerd.  En vergeet ook niet aan uzelf te denken. Met aangepaste oordoppen vermijdt u tinnitus. U kunt er zelfs een tussenkomst van uw ziekenfonds voor krijgen.

Er passeerden al een aantal grote zomerconcerten de revue, maar de komende weken staan er nog een reeks op de agenda. Heel wat mensen kijken er dan ook reikhalzend naar uit. Ze horen bij de zomer, zoals een tapkraan bij bier.

Maar dat mag niet beletten dat concertgangers vooraf ook even moeten stilstaan bij mogelijke pretbedervers. Niemand is er immuun voor. De zogenaamde wet van Murphy – als iets kan tegengaan, zal het ook tegengaan – kan overal opduiken. Het komt er dan ook op aan ervoor te zorgen dat een ongeval niet uitgroeit tot een persoonlijke ramp.

Voor uzelf kan het nuttig zijn om een hospitalisatiepolis te hebben, die de kosten dekt die uw ziekenfonds niet terugbetaalt, mocht u in een kliniek belanden.

Daarnaast is een polis burgerlijke aansprakelijkheid privé  - de zogenaamde familiale verzekering - aangewezen. Verwondt u een medeconcertganger, dan neemt die de financiële gevolgen daarvan op zich. Hetzelfde geldt als uw tent op de camping de oorzaak is van schade bij een medekampeerder of als u de barbecue wil aansteken en iemand anders verbrandt er zich aan. Want vergeet niet: een concertuitbater stelt doorgaans in zijn algemene voorwaarden dat hij niet verantwoordelijk is voor eventuele ongevallen.

Gaat u naar een festival in het buitenland, dan kan een bijstandsverzekering met verzekerde repatriëring, ook van uw gezinsleden nuttig zijn, mocht dit niet gedekt worden door uw ziekenfonds.

Oordoppen op maat

Belangrijk voor festivalbezoekers is ook dat u aan uzelf denkt en uw gehoor beschermt. Wie dat niet doet, riskeert tinnitus of een constante fluittoon in de oren te krijgen. Soms zelfs een hele poos na het concert.

Beschermen kan met gewone oordoppen, maar nog beter met oordoppen die op maat zijn gemaakt. Die laatste kosten al snel 150 euro. De meeste ziekenfondsen geven wel een tussenkomst aan hun leden.

De Christelijke Mutualiteiten bieden een korting van 10 procent op de gehoorbeschermers aan hun leden, die ze aankopen in een Audika-hoorcentrum.

Bij het socialistisch ziekenfonds Solidaris verschilt de regeling voor oordoppen op maat per regio. Solidaris Antwerpen voorziet een terugbetaling van 50% van de kostprijs, met een maximum van 30 euro. U koopt de oordoppen op maat er aan via de mediotheek. Bij Solidaris West-Vlaanderen krijgt u 10% korting met een maximum van 20 euro op oordoppen die u aanschaft bij de audiologen van Zorg&Meer. Daarbovenop krijgt u nog tot 30 euro extra terugbetaald van uw aankoopprijs. Bij Solidaris Oost-Vlaanderen geldt een terugbetaling van 30 euro. En bij Solidaris Limburg is er geen terugbetaling van oordoppen op maat.

Solidaris Brabant geeft dan weer een korting van 25 procent op oordoppen op maat die via de medische centra César De Paepe worden gekocht.

De liberale mutualiteiten betalen per jaar tot 25 euro terug van uw kosten voor oordoppen op maat. U moet ze wel laten maken door een erkende audioloog of audicien.

Helan geeft 15 procent korting op oordoppen op maat die u aankoopt bij een hoorcentrum van Lapperre of bij een erkende Lapperre-verdeler.

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen betaalt dan weer tot 30 euro per persoon en per kalenderjaar terug voor oordoppen op maat bij een erkende audicien of audioloog als de verplichte ziekteverzekering de oordoppen niet terugbetaalt.

Bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, ten slotte, krijgt u 50 procent van de aankoopprijs terug, met een maximum van 50 euro per kalenderjaar en persoon.

Tip: Hier vindt u alle voordelen die ziekenfondsen bieden

 

Andere tips over ziekenfondsen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.