421, 24312
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Lidgeld Helan stijgt met 8,6 procent

Lidgeld Helan stijgt met 8,6 procent

Leden van het ziekenfonds Helan zien hun bijdrage in 2023 met 8,6% stijgen. In plaats van 8,75 euro per maand betalen ze dan 9,50 euro per maand. In ruil krijgen ze wel meer tegemoetkomingen.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

Ziekenvervoer – De maximum tegemoetkoming voor niet-dringend ziekenvervoer wordt van 600 euro naar 1.400 euro opgetrokken.

Voetverzorging - Wat in 2022 enkel terugbetaalbaar was voor diabetici, is in 2023 een voordeel voor iedereen met een medisch voorschrift. Ze krijgen 5 euro per voetverzorging terug, met een maximum van 4 beurten per jaar.

Kraamzorg - Wegens krapte op de arbeidsmarkt in de sector, verdwijnt het voordeel 'huishoudhulp bij geboorte'. In ruil verdubbelt het voordeel kraamzorg van 150 euro naar 300 euro als beide ouders zijn aangesloten bij Helan.  

FibriCheck- Met deze app spoor je vroegtijdig voorkamerfibrillatie op. Leden van Helan kunnen hem gratis gebruiken en hoeven dus geen jaarabonnement van 49,99 euro te nemen.

The Pelvic Floor – Dit platform bied je de mogelijkheid om je bekkenbodemgezondheid zelf in handen te nemen. Het ziekenfonds geeft een gratis try-out traject en een korting van 50% op het 12-weken work-out programma.

Kampen en speelpleinwerking - Het voordeel wordt opgetrokken naar 5 euro per dag voor alle activiteiten en dit voor maximum 40 dagen per jaar. Omdat er een franchise geldt van 10 euro, krijg je dus tot 190 euro terugbetaald. De terugbetaling geldt voor kampen van minstens twee opeenvolgende dagen. Schooluitstappen, speelpleinwerking en buitenschoolse opvang tijdens schoolvakanties kunnen voortaan ook al vanaf 1 dag.

Administratieve bijdrage huishoudhulp - De administratieve bijdrage huishoudhulp bedraagt vanaf 2023 75 euro per jaar. Als lid van het ziekenfonds ontvang je daarop een korting van 55 euro via de aanvullende voordelen.

Andere - Uitbreiding van het gamma van de Helan Zorgwinkel met producten voor kinderen met een hogere zorgnood - De tussenkomst kampen voor kinderen met een medische problematiek geldt nu ook voor kinderen met brandwonden - Toevoeging van Be4Balance en Movimento aan de centra voor obesitasbegeleiding.

 

Andere tips over ziekenfondsen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.