, 466
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Het laatste nieuws over ziekenfondsen

wat organiseren de mutualiteiten en wat betalen ze terug

Jeugdvakanties: wat organiseren de mutualiteiten en wat betalen ze terug?

Heel wat ziekenfondsen organiseren jeugdvakanties, vaak tegen voordelige prijzen. Maar sommige mutualiteiten betalen ook een deel van het inschrijvingsgeld terug als uw zoon of dochter via een andere organisatie op jeugdvakantie trekt. Van themavakanties in het binnenland tot onvergetelijke reizen in het buitenland – er is heel wat mogelijk. Wat zijn de opties en vooral: hoeveel korting krijgt u?

Lees meer

Aansluiten bij een (ander) ziekenfonds? Vergelijk en stap eenvoudig over!

  • Makkelijk vergelijken
  • Volledig aanbod
  • Onmiddellijk voordeel
  • Wij regelen uw overstap

Vergelijk en sluit aan bij het ziekenfonds dat echt bij u past. Zo weet u meteen welk ziekenfonds voor uw persoonlijke situatie de interessantste voordelen biedt.

Vergelijk nu
Stoppen met roken: hoe helpt uw ziekenfonds

Stoppen met roken: hoe helpt uw ziekenfonds?

Gianni D’Angelo

Wie van plan is te stoppen met roken, kan rekenen op heel wat steun. U kunt rekenen op tussenkomsten via de overheid, de wettelijke ziekteverzekering en soms de aanvullende verzekering. Maar hoe helpt uw ziekenfonds? Moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een tussenkomst? Zijn er extra tegemoetkomingen?

Lees meer

hoeveel betaalt u in 2023 extra voor uw ziekenfonds

Hoeveel betaalt u in 2023 extra voor uw ziekenfonds?

Alles wordt duurder, dus ook uw maandelijkse of jaarlijkse bijdrage voor het ziekenfonds. Alleen zijn er heel wat verschillen. Zo stijgt het lidgeld van de neutrale ziekenfondsen nauwelijks, terwijl dat voor de Christelijke Mutualiteiten meer dan 13% klimt. Het goedkoopst blijft u intussen nog altijd bij Solidaris Brabant, als we de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering even buiten beschouwing laten.

Lees meer

Lidgeld Solidaris Vlaanderen stijgt met bijna 11 procent

Lidgeld Solidaris Vlaanderen stijgt met bijna 11 procent

De leden van de Antwerpse tak van de socialistische mutualiteit Solidaris-Vlaanderen zien hun jaarlijks lidgeld in 2023 met bijna 11% stijgen tot 8,10 euro per maand of 97,20 euro per jaar.  Dat laatste wordt ook het nieuwe tarief voor leden in Oost- en West-Vlaanderen, al is de stijging daar kleiner. De organisatie zegt geen andere mogelijkheid te hebben dan haar gestegen kosten door te rekenen. Dit belet niet dat ze volgend jaar ook met enkele bijkomende of verhoogde voordelen uitpakt.

Lees meer

Hoeveel krijgt u terug van de factuur van uw tandarts

Hoeveel krijgt u terugbetaald van uw tandartsbezoek?

Vanaf Nieuwjaar neemt de wettelijke ziekteverzekering alle kosten voor tandzorg voor jongeren tot 19 jaar op zich. Nu ligt de grens nog op 18 jaar. Voorts gaan ook 80-plussers erop vooruit. Zij krijgen van het Riziv nu ook een terugbetaling voor preventieve tandzorg.  Voor (het deel van) de facturen die niet door de wettelijke verzekering terugbetaald worden, kunt u intussen nog altijd rekenen op uw ziekenfonds of op een gespecialiseerde verzekering.

Lees meer