, 466
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Het laatste nieuws over ziekenfondsen

Ooglaserbehandeling

Ooglaserbehandeling: welke ziekenfondsverzekering betaalt het meeste terug?

Gianni D’Angelo

Jaarlijks laten duizenden Belgen hun ogen laseren om bijziendheid, verziendheid of andere oogafwijkingen te behandelen. De wettelijke ziekteverzekering komt daarin niet tussen, de aanvullende verzekering en de facultatieve verzekeringen voor ambulante kosten doen dat wel. Het bedrag kan verschillen naargelang het ziekenfonds, de ziekteverzekering en de regionale afdeling waarbij u bent aangesloten. Welke mutualiteiten voorzien de hoogste terugbetaling?

Lees meer

Aansluiten bij een (ander) ziekenfonds? Vergelijk en stap eenvoudig over!

  • Makkelijk vergelijken
  • Volledig aanbod
  • Onmiddellijk voordeel
  • Wij regelen uw overstap

Vergelijk en sluit aan bij het ziekenfonds dat echt bij u past. Zo weet u meteen welk ziekenfonds voor uw persoonlijke situatie de interessantste voordelen biedt.

Vergelijk nu
Tegemoetkoming speelpleinwerking via mutualiteit

Tegemoetkoming speelpleinwerking via mutualiteit: van 15 tot 120 euro per jaar

Bij de speelpleinwerking staan plezier, avontuur en vriendschap centraal. Voor de ouders biedt ze dan weer een handige manier om de zomerse opvangpuzzel te leggen. Aan een sport-, speel- of jeugdbewegingskamp kleeft niettemin doorgaans ook een prijskaartje. Maar wist u dat uw mutualiteit tussenkomt in de deelnamekosten? Afhankelijk van het ziekenfonds waar u bij bent aangesloten, recupereert u 15 tot 120 euro per jaar.

Lees meer

Aankoop van een brilmontuur of lenzen

Aankoop van een brilmontuur of lenzen: hoe groot is de tussenkomst van de ziekenfondsen?

Lukt het niet meer om vlot de ondertitels op tv te lezen? Of moet je de krant almaar verder voor je uit houden? Dan dringt een bezoek aan de oogarts zich op. Daarna zit er vaak niks anders op dan langs te gaan bij een opticien of optometrist voor een bril of een set contactlenzen. Om het prijskaartje te drukken, schieten ziekenfondsen te hulp. Maar in welke mate? Wie betaalt het meeste terug?

Lees meer