421, 24102
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Tegemoetkoming speelpleinwerking via mutualiteit: van 15 tot 120 euro per jaar

Tegemoetkoming speelpleinwerking via mutualiteit

Bij de speelpleinwerking staan plezier, avontuur en vriendschap centraal. Voor de ouders biedt ze dan weer een handige manier om de zomerse opvangpuzzel te leggen. Aan een sport-, speel- of jeugdbewegingskamp kleeft niettemin doorgaans ook een prijskaartje. Maar wist u dat uw mutualiteit tussenkomt in de deelnamekosten? Afhankelijk van het ziekenfonds waar u bij bent aangesloten, recupereert u 15 tot 120 euro per jaar.

 

Plezant en praktisch

Veel kinderen associëren de zomervakantie spontaan met hun fijne tijd op het speelplein. Van kampen bouwen, over verkleedpartijen en dansen tot zandtaartjes bakken en luieren: kleuters, lagereschoolkinderen en tieners leven zich uit op hun niveau. Die laagdrempeligheid, de nabijheid en de tomeloze inzet van de monitoren vormen al vele decennia een succesformule. Bovendien komt de speelpleinwerking tegemoet aan de vraag naar opvang van kinderen tijdens vakantieperiodes.

 

Gemiddeld 5 euro per dag

De speelpleinwerking staat hoog aangeschreven bij zowel de kroost als de ouders. Bovendien wil ze financiële drempels vermijden. Een dagje spelen op een speelplein kost volgens de webstek van de Vlaamse Dienst Speelpleinnetwerk gemiddeld 5 euro per dag. Vaak gelden er kortingen voor wie verschillende kinderen inschrijft en kent de speelpleinwerking gunstige voorwaarden toe voor gezinnen met beperkte financiële middelen.

 

Tegemoetkoming per kalenderjaar, per kind

Via uw mutualiteit boekt u nog extra voordeel. Alle ziekenfondsen betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug. Per mutualiteit zijn er andere regels of voordelen. De meeste ziekenfondsen voorzien in een plafond per kalenderjaar en per kind. Die maximale jaarlijkse tussenkomst varieert van 15 tot 120 euro. Let wel, dat bedrag omvat bij sommige mutualiteiten ook alle andere kampen, themaklassen of uitstappen die uw kind hetzelfde kalenderjaar onderneemt. In veel gevallen geldt er daarnaast een maximale tegemoetkoming per dag of overnachting.

 

Vergelijken loont

Het komt er dus op aan van de voorwaarden van de verschillende mutualiteiten goed naast elkaar te leggen. U kunt daartoe gebruik maken van onze vergelijkingstool . Die biedt een overzicht van de tegemoetkoming van alle mutualiteiten en de specifieke condities die ze daaraan koppelen. De gebruiker verneemt meteen hoeveel lidgeld elke mutualiteit hanteert en kan dus zelf nagaan of de overstap naar een andere mutualiteit een financieel voordeel betekent.

  

Belastingvermindering

Ouders genieten tevens een belastingvermindering voor de kosten die ze maken in functie van speelpleinwerk. Het fiscale voordeel geldt alleen voor kinderen jonger dan twaalf jaar en voor minderjarige kinderen met een zware handicap. De vermindering bedraagt 45% van de werkelijk gedane uitgaven, met een beperking tot maximum 11,20 euro per kind per speelpleindag, ongeacht wanneer de dag begint of eindigt.

 

Andere tips over ziekenfondsen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.