421, 24076
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Welk ziekenfonds geeft de hoogste geboortepremie voor uw kindje?

Welk ziekenfonds geeft de hoogste geboortepremie voor uw kindje

Is uw gezinnetje een mondje rijker geworden door de komst van een baby? Vergeet dan ook niet uw geboortegeschenk op te halen bij uw ziekenfonds.

Bij de geboorte van een kindje moeten de vader, de moeder of beiden samen een aangifte ervan doen bij de dienst burgerlijke stand van de gemeente waar de bevalling gebeurde. Let wel: een vader of een meemoeder kunnen de aangifte alleen doen als ze gehuwd zijn met de moeder; Is dat niet het geval dan moet de moeder steeds mee de aangifteformaliteiten vervullen.

In veel plaatsen hoeven ze zich hiervoor overigens niet meer naar het gemeente- of stadhuis te verplaatsen. Het kan doorgaans al elektronisch vanuit de kliniek waar de bevalling werd begeleid.

De aangifte moet binnen de vijftien dagen na de geboorte gebeuren. U krijgt dan een aantal uittreksels uit de geboorteakte. Een ervan bezorgt u zo snel mogelijk aan uw ziekenfonds, waar uw kindje als persoon ten laste kan worden ingeschreven op uw ziekenboekje.

Wie een kindje krijgt, heeft dus een aantal administratieve verplichtingen te vervullen. Toch is er, naast het geluk om de baby uiteraard, nog een andere goede zijde aan de medaille. Zo bieden alle ziekenfondsen heel wat voordelen voor jonge ouders.

 

Voordelen

Bij de Bond Moyson Oost-Vlaanderen krijgt u een budget van 275 euro. Zijn beide ouders lid, dan wordt dat verdubbeld tot 550 euro. Het bedrag geldt per kind. Bij een tweeling is er in dat laatste geval dus nogmaals een verdubbeling tot 1.100 euro. Met het budget kunnen de jonge ouders zelfs babyspullen kiezen in de webwinkel van de mutualiteit.

Bij de Bond Moyson West-Vlaanderen is dat 150 euro per ouder voor het eerste kindje en 100 euro voor elk volgende kindje. U krijgt daarnaast nog de terugbetaling van een baby-/peuter-/kleuterzorgpakket ter waarde van 200 euro en een bofkontenpakket met een winkelwaarde tot 400 euro. Dit laatste omvat een autostoel voor kindjes tot 2 jaar, een autostoel voor kindjes van 2 - 5 jaar en een loopfiets. Als beide ouders lid zijn, krijgt u het hele pakket van 400 euro. Is slechts één ouder lid, dan ontvangt u de helft.

Bij De Voorzorg Antwerpen kunt u kiezen tussen een combinatie buggy-draagmand-maxi-cosi, een aankoopbudget van 440 euro aan babyspullen in de online winkel van de mutualiteit of twee van de drie volgende geschenken: een aankoopbudget van 220 euro, een autostoel, een fietsstoel of 150 euro cash. Dit alles geldt als beide ouders lid zijn van de mutualiteit. Is maar één van beide ouders lid, dan kunt u kiezen tussen een autostoel, een fietsstoel of een aankoopbudget van 220 euro of 150 euro cash. Daarnaast kunt u voor 54 euro extra een autostoel of fietsstoel verwerven als u het kindje laat inschrijven op lidboekje van een ouder bij het ziekenfonds.

Bij De Voorzorg Limburg heeft u de keuze tussen een geboortepremie van 130 euro per ouder, twee geboortegeschenken (buggy, draagzak, autostoel,…) per ouder of een wandelwagen van 500 euro. Voor die laatste moeten beide ouders wel lid zijn.

Bij Helan, het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen en het Vlaamse en Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen ontvangt u per ouder die lid is van de mutualiteit een premie van 150 euro.

De CM geeft per ouder die lid is van de mutualiteit een premie van 130 euro of een geschenkbon van 180 euro, die te besteden is bij DreamLand of Dreambaby.

Ook de Socialistische Mutualiteiten van Brabant bieden de ouders van een kersvers kindje een premie van 130 euro.

Bij de Liberale Mutualiteiten ontvangt elke ouder die lid is een premie van 100 euro, alsook een geschenkbon van 100 euro voor de aankoop van spullen uit de zorgwinkel van het ziekenfonds.

 

Extra ondersteuning

Naast de directe geboortevoordelen bieden tal van mutualiteiten nog andere ondersteuningen aan jonge ouders. Zo geven sommige voordelen bij de aankoop van bijvoorbeeld luiers, het gebruik van afkolftoestellen of een extra tussenkomst bij kraamzorg.

Wil u het volledige plaatje zien, raadpleeg dan even onze ziekenfondsvergelijker en bekijk de zaken die voor u relevant zijn.

 

Andere tips over ziekenfondsen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.