Autoverzekeringen vergelijken?
Start vandaag met besparen!

Autoverzekeringen vergelijken doe je snel en eenvoudig via Mijnvergelijker.be. In slechts enkele kliks weet je welke verzekeraar het best bij je past in functie van je persoonlijke situatie.

Waarom autoverzekeringen vergelijken via Mijnvergelijker.be?

Doordat verschillende bankverzekeraars en verzekeringsmaatschappijen autoverzekeringen aanbieden, is het vaak moeilijk de geschikte autoverzekering te vinden. Bovendien heeft niemand zin en tijd om de kleine lettertjes op een verzekeringscontract te lezen. Dankzij de Mijnvergelijker.be vergelijkingstool hoef je slechts enkele gegevens in te vullen om een persoonlijk resultaat te krijgen.

  • Expertise: Voor autoverzekeringen doet Mijnvergelijker.be een beroep op Mijnvergelijker.be, een online-makelaar met meer dan 20 jaar ervaring in verzekeringsproducten, en dat zowel in Nederland als België. Dit betekent dat je bij ons terecht kan met al je vragen en dat we je steeds een deskundig antwoord geven.
  • Verschillende verzekeraars: doordat verschillende bankverzekeraars en verzekeringsmaatschappijen autoverzekeringen aanbieden, is het vaak moeilijk de geschikte autoverzekering te vinden. Bij ons vergelijk je meteen de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars. Zo weet je meteen welke autoverzekering het best bij je past zonder dat je hiervoor verschillende websites of kantoren moet bezoeken. 
  • Promoties inbegrepen: onze vergelijkingstool is steeds up-to-date. Dit betekent dat we ook promoties van verzekeraars opnemen in de vergelijking. Zo kan je nog meer besparen op je autoverzekering.
  • Vlot bereikbaar: heb je hulp nodig om je vergelijking succesvol af te ronden of zit je met een dringende vraag? Mijnvergelijker.be is op weekdagen altijd bereikbaar. Bel ons op 033 00 16 69 of stuur een e-mail naar info@mijnvergelijker.be. We helpen je graag verder!
  • Nooit duurder dan de verzekeraar*: vergelijken via Mijnvergelijker.be doe je kosteloos! Bovendien is een verzekering afsluiten via Mijnvergelijker.be nooit duurder dan diezelfde verzekering afsluiten bij de verzekeraar zelf.

Prijs-kwaliteitscore: Mijnvergelijker.be hanteert een prijs-kwaliteitscore. Dit is een score die aangeeft hoe goed de kwaliteit van de verzekering is t.o.v. de prijs die je ervoor betaalt. Zo betaal je nooit te veel! Lees hieronder meer over onze prijs-kwaliteitscore.

Hoe vergelijkt Mijnvergelijker.be autoverzekeringen?

Mijnvergelijker.be vergelijkt autoverzekeringen bij verschillende verzekeraars. Dit doen we a.d.h.v. je persoonlijke gegevens en auto- en gebruiksgegevens. Deze gegevens spelen een rol in het berekenen van je premie. Om een correcte premie te bekomen, moet je volgende gegevens in onze tool ingeven:

Stap 1: Autogegevens

Naast merk, brandstof, bouwjaar, jaar van inschrijving, model en uitvoering moet je ook volgende gegevens in onze vergelijking ingeven:

  • Vermogen: het vermogen van je auto wordt uitgedrukt in pk of kW. 1 pk staat voor 0.74 kW. Een groter vermogen kan zorgen voor betere prestaties, hogere maximale snelheden en een betere rijervaring. 
  • Aankoopwaarde: hoe hoger de aankoopwaarde, hoe meer je betaalt voor je premie.  

Stap 2: Gebruiksgegevens

  • Aantal jaarlijkse kilometers: wie jaarlijks veel kilometers rijdt, heeft meer risico op een ongeval. Hiervoor betaal je een hogere premie. 
  • Privé- of professioneel gebruik: als je een autoverzekering simuleert, moet je aangeven of je je auto voor privé of professionele doeleinden gebruikt. Als je je auto veel voor professionele doeleinden gebruikt, betaal je een hogere premie (meestal vanaf 2.000 km per jaar) omdat de verzekeraar het risico op ongevallen hoger inschat. Woon-werkverkeer valt gewoon onder privégebruik.
  • Schadegevallen: wie de afgelopen jaren veel ongevallen veroorzaakte, betaalt een hogere premie. Het aantal schadevrije jaren kan je opvragen bij je autoverzekeraar.
  • Rijhulpsystemen: rijhulpsystemen helpen bestuurders bij het rijden en parkeren. Daardoor schat de verzekeraar het risico op een ongeval lager in. Als je auto is uitgerust met rijhulpsystemen belonen verschillende autoverzekeraars je met een lagere premie.

Stap 3: Bestuurdersgegevens

Naast je naam, job en e-mailadres vragen we ook volgende persoonlijke gegevens: 

  • Adres: je woonplaats heeft invloed op je premie. Wie in een stad woont, betaalt meestal een hogere premie dan iemand die op het platteland woont. In een stad is er meer verkeer, waardoor de kans op een ongeval groter is.
  • Leeftijd: jonge bestuurders hebben minder rijervaring en zijn het vaakst betrokken bij ongevallen. Hiervoor betalen ze een hogere premie.  

Stap 4: Bestuurdersgegevens

Op basis van de verschillende gegevens die je invult en het type verzekering (BA-verzekering of omniumverzekering) dat je wenst, tonen wij je het beste resultaat. Via de knop ‘vraag aan’ dien je je aanvraag in. Je kan ook je aanvraag bewaren voor later. 

Wat heb je nodig om autoverzekeringen online te vergelijken?

Wie autoverzekeringen wil vergelijken, houdt beter volgende documenten bij de hand:

  • Rijbewijs: zonder een geldig rijbewijs is het niet mogelijk autoverzekeringen te vergelijken en een autoverzekering af te sluiten.
  • Inschrijvingsbewijs: in de eerste stap moet je het jaar van eerste inschrijving invullen. Dit vind je terug op het inschrijvingsbewijs. Dit bewijs geeft aan dat je voertuig is ingeschreven bij DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen). Op het inschrijvingsbewijs vind je onder meer het chassisnummer, het type voertuig en het kenteken terug. 
  • Factuur: aangezien we ook naar de aankoopwaarde van je auto vragen, is de aankoopfactuur handig bij het invullen van onze vergelijking.
Autoverzekeringen vergelijken

* Mijnvergelijker.be heeft contractueel met haar partnerverzekeraars afgesproken dat, voor identieke gegevens, de prijs op Mijnvergelijker.be nooit hoger is dan de prijs op de website van de verzekeraar. Een enkele verzekeraar heeft daarbij het voorbehoud gemaakt dat hij in incidentele gevallen aan een bepaalde specifieke groep, denk aan de werknemers van een bedrijf, een tijdelijke korting kan aanbieden die niet op Mijnvergelijker.be getoond kan worden. Hiervoor moet de klant dan doorgaans een specifiek aanvraagformulier invullen.