Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Cabrio kopen? Deze tips helpen je bij een vlotte aankoop!

Koppel rijdt samen in cabrio langs een mooi meer op vakantie.
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen

Opvallend: tegenwoordig vind je bijna geen nieuwe cabrio meer onder 35.000 euro. Hoe komt dat? Zijn er toch goedkopere modellen? En wat kost het om die te verzekeren? Met deze tips koop je toch probleemloos je nieuwe cabrio!

Waarom zijn cabrio’s zo duur?

Cabrio’s zijn prijziger dan ooit. Voor een middelgroot model tel je tegenwoordig meer dan 35.000 euro neer. Het lijkt dat cabrio’s voor automakers niet winstgevend genoeg zijn. Een belangrijke economische regel: hoe schaarser het aanbod, hoe hoger de prijs. Resultaat: je betaalt er vaak meer dan 35.000 euro voor.

Ga voor een goedkoper model

Nieuwe cabrio’s onder 35.000 euro zijn makkelijk op één hand te tellen.

  • Fiat500C: helaas wordt deze cabrio’s door veel liefhebbers niet als een echte ‘cabrio’ beschouwd. De zijruiten en de dakstijlen kan je namelijk niet wegklappen. Enkel het lange schuifdak geeft je wel een cabrio-gevoel. Het goedkoopste model kost 17.590 euro.
  • Mazda MX-5: een tweezitsroadster met stoffen vouwdak. Het instapmodel heeft een 1,5-litermotor met 132 pk. De Prime Line-basisversie biedt je stoffen zeteltjes, manuele airco en een infotainmentscherm zonder navigatie. Dit voor een basisprijs van 31.790 euro. Wil je wat meer luxe, dan ga je bij dit model vlotjes over 40.000 euro.
  • Mini Cabrio: voor een Mini Cabrio betaal je voor de eenvoudigste versie ongeveer 34.050 euro. In deze versie zijn navigatiesysteem en klimaatregeling inbegrepen. Wil je een ander interieur of kies je voor een pack, dan betaal je vlot meer dan 35.000 euro.

Ligt de verzekeringspremie van een cabrio hoger?

Het is meestal duurder om een cabrio te verzekeren dan de ‘gewone’ uitvoering van een bepaald automodel, zoals een hatchback of een coupé. Dit bleek uit de vergelijking die we vorig jaar deden voor de full omnium. 

Een full omnium is de meest complete autoverzekering die er bestaat. Ze vergoedt je eigen materiële schade als je bij een ongeval in fout bent, maar dekt je ook tegen diefstal, brand, glasbreuk, aanrijding met dieren en schade door natuurkrachten. 

Ook de kleine omnium of mini-omnium vergoedt je schade in geval van diefstal. En precies dat verklaart het premieverschil tussen een cabrioversie en een gewoon model. Een cabrio is altijd gevoeliger voor diefstal, want dieven kunnen een cabriokap makkelijker opensnijden. Dat is bij een gewone auto niet het geval. Je verzekeraar rekent dat hogere risico op diefstal door in de premie.

Vergelijk verschillende verzekeraars

Ook al is een cabrioverzekering over het algemeen duurder, je bespaart wel door verschillende verzekeraars te vergelijken. De prijzen van verschillende verzekeraars voor eenzelfde type auto zijn vaak heel verschillend. Dat komt omdat elke verzekeraar zijn kosten op een andere manier berekent. Vergelijk verschillende autoverzekeringen via Mijnvergelijker.be en ontdek hoeveel jij bespaart op je verzekeringspremie.