Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Pechbijstand in het buitenland: zonder zorgen op zomerreis

Man staat met auto aan de zijjkant van de weg en belt pechverhelping.
Artikel gecontroleerd door Kenneth Vansina, expert autoverzekeringen

Met de auto op vakantie? Naast een goede auto is ook pechbijstand in het buitenland een must. Maar welke pechbijstand kies je? En met wat moet je rekening houden? Alles over pechverhelping in het buitenland vind je hieronder.

Pechbijstandsverzekering in het buitenland

Een pechbijstandverzekering is een extra verzekering op je BA-verzekering. Dankzij deze verzekering reken je op pechbijstand in zowel binnen- als buitenland. Dankzij deze verzekering worden onder meer takelkosten (gedeeltelijk) vergoed. Let op: zelfs in de meest uitgebreide full omnium-verzekering is een pechbijstand niet automatisch inbegrepen, maar een extra optie. Check dus je contract om te zien wat er precies in staat, en pas aan indien nodig. 

Waar pechbijstand buitenland afsluiten?

Pechbijstand kan je op verschillende manieren afsluiten. Je sluit een bijstandsverzekering af bij je huidige BA-verzekeraar of bij onafhankelijke automobilistenorganisaties zoals VAB of Touring. Zo biedt VAB pechbijstand aan in Europa, behalve in Turkije. Of je kiest bij VAB voor pechbijstand enkel in de Benelux.

Wie kiest om pechverhelping af te sluiten bij zijn of haar huidige verzekeraar, dan kan je dat een korting opleveren van 30 euro per pechbijstand. Dat komt omdat je je verzekering in ‘pakket’ aankoopt. Dat pakket kan je op maat laten samenstellen. Zo bereid je je contract uit met een vervangwagen of een medische reisbijstand. Met die medische reisbijstand wordt je gerepatrieerd indien nodig. Op die manier loopt de prijs wel op tot meer dan 200 euro per jaar.

En wat met personenbijstand?

Via sommige bijstandverzekeringen verzeker je ook personen. Dit betekent dat ook medische kosten van gezinsleden gedekt zijn bij ziekte of ongeval in het buitenland. 

Prijzen en voorwaarden

Prijzen en voorwaarden voor pechbijstand verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Ook dekking verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Zo is bij sommige een vervangwagen standaard inbegrepen, bij anderen moet je die als extra optie toevoegen. Bekijk ook of de bijstand geldig is in heel Europa en of de bijstand geldt voor pech op je oprit. Bij sommige verzekeraars moet je namelijk een minimaal aantal kilometers van je woonplaats verwijderd zijn voor er tussenkomst is.

Simulatie pechbijstand buitenland

Via een simulatie op Mijnvergelijker.be betaal je voor de eenvoudigste formule voor pechbijstand tussen 36 en 85 euro per jaar. Een andere verzekeraar combineert de formule met een familiale verzekering, voor dat pakket betaal je 145 euro. Vergelijken loont dus! Meteen weten welke verzekering het meest geschikt is voor jou? Maak een vergelijking en kom de voordeligste verzekeraar te weten.