Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Prijsstijging bij Telenet: is er een goedkoper, evenwaardig alternatief?

Man berekent of het voordelig is een smartphone met abonnement te kopen

Vanaf 2 juni 2024 verhoogt Telenet zijn tarieven met 3,5%. Volgens de provider is de prijsstijging een rechtstreeks gevolg van de inflatie dat de loonkosten en technologieprijzen doet stijgen. Maar is er een goedkoper alternatief? Mijnvergelijker.be zocht het uit.

In juni vorig jaar verhoogde Telenet zijn tarieven al met 6%. Hier komt nu nog eens 3.5% bovenop. Bovendien is Telenet niet de enige telecomoperator die zijn prijzen dit jaar verhoogde. Proximus en Orangeverhoogden namelijk begin 2024 al hun prijzen.

Als gevolg van deze prijsstijging ging Mijnvergelijker.be op zoek naar goedkopere alternatieven en of je ergens anders meer krijgt voor je geld.

Internet, televisie en mobiel

Neem nu bijvoorbeeld de populaire bundel ONE incl. Telenet TV iconic: onbeperkt surfen (met een maximale downloadsnelheid van 250 Mbps), onbeperkt bellen en sms’en, onbeperkte mobiele data en digitale televisie (93 zenders) op de decoder en app. Vanaf 2 juni betaal je daarvoor 98,72 euro in plaats van 95,39 euro per maand. 

Bij de andere marktspelers ben je niet goedkoper af, als je min of meer hetzelfde aanbod zoekt. Is een beperkt aantal tv-zenders via een app voldoende, dan kan je ook kiezen voor ONE incl. Telenet TV Flow met 14 televisiezenders zonder Telenet TV-box. Voor de rest is de bundel identiek aan de bovenstaande. Vanaf 2 juni betaal je er 86,69 euro per maand voor, in plaats van 83,77 euro.

En wat met het snelste internet van Telenet, ONEup incl. Telenet TV iconic? Met deze bundel sms, bel en surf je onbeperkt (met een maximale downloadsnelheid van 1 Gbps) en kijk je naar 93 televisiezenders via de decoder en app. Vanaf 2 juni kost je dat maandelijks niet langer 117,51 euro, maar 121,64 euro. Een goedkoper, vergelijkbaar alternatief is niet te vinden.

Internet en televisie

Kies je voor de bundel Easy Internet + Telenet TV iconic, dan krijg je 150 GB vast internet met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps en 93 televisiezenders via de decoder en app. Vanaf 2 juni rekent Telenet daarvoor 66,72 euro per maand aan, zonder kortingen, in plaats van 64,47 euro. 

Kan dat goedkoper? Opnieuw niet echt, tenzij je kan leven met minder televisiezenders via een app. Dan is Start Fiber met Orange Tv Lite een alternatief: 20 tv-zenders via de Orange TV-app, met onbeperkt surfen met een downloadsnelheid van maximaal 150 Mbps. Je ruilt dus zenders in voor sneller en onbeperkt internet, tegen 59 euro per maand. 

Internet en mobiel

Deed je je decoder weg? En volstaat dus een abonnement met internet en mobiel? Met Easy Internet + Mobile 13 GB van Telenet bel en sms je onbeperkt en heb je 13 GB mobiele data. Download je tot 150 GB met een snelheid tot 100 Mbps. Dat doe je voor 56,12 euro per maand vanaf 2 juni, in plaats van 54,23 euro. 

Een vergelijkbaar abonnement vinden is hier opnieuw moeilijk, maar met Internet Thuis incl. Mobile Vikings-abonnement € 15 krijg je meer voor minder: voor 52 euro per maand kun je onbeperkt vast surfen (tot 3 TB) met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps, onbeperkt bellen en sms’en en 15 GB mobiele data. 

Ervaar jij ook al de prijsstijgingen van Telenet of een andere provider? Ontdek of je voordeel kan doen met een nieuw abonnement. Vergelijk gratis de verschillende providers op Independer.be.