Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk: ook dit zit in je woonverzekering

Dat je brandverzekering een heel complete polis is, staat buiten kijf. Lees hieronder hoe ook de schade door storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk een basiswaarborg is in je woonverzekering.

Storm

De laatste jaren komen stormen steeds meer voor. Logischerwijze ontvangen verzekeraars ook meer aangiften van stormschade. De algemene voorwaarden van je brandverzekering bepalen vanaf welke windsnelheden stormschade wordt vergoed. Dit kan dus verschillen per verzekeraar. Je brandverzekering vergoedt niet alleen de stormschade aan je eigen woning, of de woning die je huurt, maar ook de schade die bijvoorbeeld jouw afgewaaide dakpannen veroorzaken aan bezittingen van je buren.

Hagel

Een hagelbui is meestal vrij onschuldig en snel voorbij. Vooral in de winter richt een hagelbui zelden schade aan. In de zomer kan het wel eens anders lopen. Een onweersbui na een bloedhete dag, gaat regelmatig gepaard met een korte, hevige hagelbui. De hagelstenen kunnen soms een diameter van vijf tot acht centimeter hebben, en dus behoorlijk wat schade aanrichten. Vooral veranda’s en serres hebben hieronder te lijden. Grote hagelstenen kunnen zorgen voor schade aan het glas. Deze schade is ook gedekt in je brandpolis. De vervanging van het glas van de veranda komt dus op rekening van de verzekeraar. Niet alle verzekeraars voorzien echter een vergoeding voor de herstelling van een serre in de tuin. Een serre wordt meestal beschouwd als een losstaande constructie en is dus niet standaard opgenomen in je brandverzekering. Of de dekking van je brandverzekering wordt uitgebreid naar je serre, vind je terug in de algemene voorwaarden van je polis.

Sneeuw- en ijsdruk

Strenge winters met veel sneeuw zorgen helaas vaak ook voor schade. Gelukkig is er je brandverzekering die in veel gevallen de schade vergoedt. De meest voorkomende schade in dit geval is schade aan het dak van je woning door de druk van een opgehoopte sneeuw- of ijsmassa. Maar ook de schade de die sneeuwmassa aan de dakgoot of afvoerleiding veroorzaakt en waterschade door het insijpelen van smeltwater is in de meeste polissen verzekerd. Schade aan de tegels van je terras of de roofing op je dak door ijsvorming is meestal niet gedekt Waarvoor je brandverzekering wel en niet tussenkomt, vind je in de algemene voorwaarden van je contract.

Tip:

Zorg ervoor dat je buitenkranen afsluit wanneer het vriest. Ledig ook de buitenleidingen. Doe je dit niet en springt er een leiding kapot door de vorst, dan is de kans groot dat de verzekeraar niet tussenkomt.