Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!
Vanaf nu kan je voor je vergelijkingen terecht op Mijnvergelijker.be. De naam is nieuw, maar je kan nog steeds rekenen op dezelfde betrouwbare dienstverlening. We zijn hier om je slim te laten besparen!

Op vakantie: hoe kan je de opslagruimte van je smartphone vergroten? 

Vrouw videobelt op vakantie en betaalt niet extra dankzij roaming

Vroeger namen we een fototoestel mee op reis. Vandaag nemen we onze smartphone mee om alles te fotograferen en te filmen. Maar wat als er geen opslagruimte meer is? Kan je de opslagruimte van je smartphone dan vergroten? 

Niets zo vervelend als een volle opslagruimte. Je wil uiteraard niet je nieuwe foto’s van op vakantie verwijderen, maar wat kan je dan wel doen? Enkele tips om je opslagruimte te vergroten:

1. Verwijder apps die je niet gebruikt

Bekijk via instellingen op je Androidsmartphone of iPhone welke apps je op je toestel hebt staan. Verwijder de apps die veel ruimte innemen en die je zelden gebruikt. Bovendien kan je apps, zoals Facebook ook in je browser bezoeken.

Bekijk daarnaast of je geen films, afleveringen, muziek of podcasts downloadde op je toestel. Door ze niet langer offline beschikbaar te houden, bespaar je opnieuw opslagruimte. Let wel op dat je je mobiele data niet overschrijdt als je tot streamen overgaat.

2. Verwijder overbodige foto’s en video’s

Bekijk of er geen foto’s of video’s op je toestel staan die je sowieso niet meer wilt. Denk bijvoorbeeld aan de foto’s of video’s die je via Whatsapp krijgt.

3. Gebruik een clouddienst

Bewaar foto’s en video’s in een clouddienst. Denk aan Google Foto’s voor Androidgebruikers en iCloud voor Applegebruikers. Plaats automatische synchronisatie aan. Zo wordt elke foto die je maakt vanzelf geüpload in Google Foto’s of iCloud. Dit betekent dat je de foto op je toestel zelf mag verwijderen. De foto staat namelijk in de cloud. 

Volstaat dat niet?

Als je voor de gratis versie van iCloud gaat, krijg je gratis 5 GB opslag voor al je gegevens (waaronder je foto’s en video’s in de cloud). In de begindagen van Google Foto’s kon je er je foto’s onbeperkt opslaan, maar dat is het geval niet meer. Tegenwoordig krijg je 15 GB gratis opslag bij Google, verdeeld over Google Drive, Gmail en Google Foto’s.

Is 5 of 15 GB niet voldoende? Dan kan je ruimte in de cloud bijkopen. Bij Google vergroot je de opslagruimte naar bijvoorbeeld 100 GB voor 1,99 euro per maand of 2 TB voor 9,99 euro per maand. Wil je meer ruimte in de cloud voor je iPhone, stap dan over naar iCloud+: 0,99 euro per maand voor 50 GB, 2,99 euro per maand voor 200 GB en 9,99 euro per maand voor 2 TB. Eventueel kan je die extra opslagruimte na je vakantie weer opzeggen, nadat je de foto’s en video’s offline op je laptop of desktop zette.

4. Leeg het cachegeheugen

Een app slaat tijdelijke gegevens op in het cachegeheugen van je smartphone. Dit moet het verbruiksgemak verbeteren. Zo worden gegevens automatisch ingevuld. Helaas neemt dit veel ruimte in beslag. Leeg dus regelmatig het cachegeheugen van je smartphone.

5. Neem een back-up

Zit het geheugen van je toestel volledig vol? Neem dan een back-up van je toestel en bewaar deze in de cloud of op je laptop. Let op: een back-up maken bij een Android- of iPhone loopt net iets anders.